Deel

advertentie

Jouw eigen waarheid ontdekken met Rachel Koers

Waar en wanneer: de Hartcirkel op zaterdag 26 februari

Jouw eigen waarheid ontdekken met Rachel Koers

Tijdens deze tweedaagse retraite ga jij op zoek naar jouw waarheid. Want iedereen heeft een eigen waarheid en deze waarheid is ook nog eens veranderlijk. We kijken immers door onze eigen bril naar de wereld en er zijn veel factoren die van invloed zijn op de wijze waarop jij het leven aanschouwt. Onder meer: het doel dat je hebt in dit leven, de reis die je ziel maakt en de ervaringen die je op wilt doen in dit leven. Al deze aspecten zijn voor iedereen weer anders. Dit is een unieke kans voor een tweedaagse verdieping in jezelf met antwoorden waarop je al lang wachtte. Je zult het anker in jezelf vinden en dit zal worden bestendigd door de Bron. Je zult opstaan vanuit het ZIJN. De laatste sluiers zullen worden afgelegd en je zult opgeruimd en licht naar huis gaan. We werken met kleine groepjes van maximaal twaalf deelnemers waardoor er veel persoonlijke aandacht is.
Waar:
Surprise: ergens in Bergen NH

Klik hier voor meer informatie.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Dit weekend in de Taverne: o.a. Thank God It’s Friday met DJ’s Frank en Guido

26 mei 2023

Op zondag 28 mei Taverne Live: Upstream (foto)

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!

Meidenmarkt in Schoorl

26 mei 2023

Waar en wanneer: Klimduin op tweede pinksterdag

Het dorp Schoorl is al zeker duizend jaar oud. Rond het jaar 1000 stond het bekend als Scoronlo. In de veertiende eeuw veranderde de naam in Scorle en aan het eind van de zeventiende eeuw werd het Schoorel genoemd dat langzaam werd verbasterd tot het huidige Schoorl.

Natuurbelevingsconcert met aansluitend een stiltewandeling

26 mei 2023

Waar: Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer

Violiste Martine Nijenhuis verzorgt op maandag 5 juni in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer een natuurbelevingsconcert. Aansluitend kunt u met een gids een stiltewandeling maken.

Portugese muziek in Vredeskerkje ‘Beyond Lisboa’

26 mei 2023

Wanneer: donderdag 1 juni om 20.00 uur

Op deze donderdag ademt het Vredeskerkje Portugal. De fado uit het land zelf natuurlijk én de muziek uit landen die vroeger tot het Portugese ‘Gemene Best’ hoorden, zoals Brazilië, Kaapverdië, Angola.

Cees Oud en Marit Verwer in Hoeve Overslot

26 mei 2023

Waar: Egmond aan den Hoef

Op zondagmiddag 28 mei spelen Cees Oud en Marit Verwer in Hoeve Overslot. Marit zingt de Franse chansons met passie en Cees begeleidt haar op virtuoze wijze op de accordeon.

Historische Vereniging Bergen bestaat 30 jaar!

26 mei 2023

Tentoonstelling en groots festijn op 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur in de Petrus en Pauluskerk

De Historische Vereniging Bergen NH (HVB) is een zeer actieve, enthousiaste vereniging die door middel van veel activiteiten de bewoners, toeristen maar vooral ook de kinderen van Bergen kennis laat maken met het cultureel erfgoed van Bergen. De HVB bestaat op 10 juni 2023 30 jaar.

Dit valt er aankomend weekend te beleven in de Taverne

19 mei 2023

Met onder andere zondag 21 mei Taverne Live: Erwin van Ligten Band met Ton Dijkman (foto)

Vrijdag 19 mei Freaky Friday: DJ's Michael & Salinas.

Opening Cycle_ Re-A met Body Paint Lily, model, cello en contrabas

19 mei 2023

Waar: bij Art Gallery Tha Banque op Plein 29 in Bergen

Art Gallery Tha Banque heet u welkom op zaterdag 20 mei van 17:00-19:00 uur bij de 1/3 opening van de Expositie ‘Cycle_Re-A' of wel Earthly delights met cello Karen Opstelten, contrabas Cor, Body Paint Lily en een prachtig model dat beginnend met klassieke klanken (Bach) zal uitwaaieren in een prachtige improvisatie waarbij Lily haar model zal omtoveren tot aardige aardbewoner...

Hello World! Duet voor piano en natuur

19 mei 2023

Waar en wanneer: Vredeskerkje Bergen aan Zee op 2 en 3 juni om 20:30 uur

Pianist en performancekunstenaar Marnix van de Poll heeft een fascinatie voor de natuur. In zijn muziek en performances zoekt hij verbinding tussen mens en natuur, mens en mens, mens en kunst...

Mike Fentross speelt in de Dorpskerk Schoorl

19 mei 2023

Wanneer: zaterdag 17 juni 20.00 uur

Het bestuur van de Stichting Bachcantate Bergen is bijzonder verheugd te kunnen aankondigen dat de sinds kort in Alkmaar wonende luitist en dirigent Mike Fentross op zaterdag 17 juni , 20.00 uur, een lezing met muzikale omlijsting komt geven in de Dorpskerk aan de Duinweg 5 te Schoorl.

Woodlands Festival is terug (filmpje)

19 mei 2023

Het festival vindt plaats op 27 mei 2023 van 13.00 tot 23.00 uur

Dit jaar kunnen festivalgangers genieten van drie verschillende stages met verschillende muziekgenres en divers rand-entertainment.

Badeentjes race in de lagune in Camperduin

19 mei 2023

Wanneer: op 27 mei laten 'De Jongens' 6000 badeendjes los in de lagune van Camperduin voor een goed doel

De Jongens organiseren samen met de Lions uit Schoorl een badeendjesrace en willen zo veel mogelijk geld inzamelen voor een nieuw speeltoestel op het speelplein van de basisscholen van Schoorl en Groet.

Evenement Historisch Vervoer

19 mei 2023

Waar en wanneer: Kogendijk op zondag 4 juni a.s.

Op deze zondag wordt het tweejaarlijks evenement “Oldtimer-/Stoomfestival Bergen” weer gehouden op het terrein Kogendijk 105.

Evenementen Buitencentrum Schoorlse Duinen

19 mei 2023

Met onder andere zaterdag 27 mei 'Op zoek naar de zandhagedis'

Zondag 21 mei Buitendag Schoorlse Duinen, Thema “Overleven”. Ga elke derde zondag van de maand op expeditie met het hele gezin in de Schoorlse Duinen. Tijdens deze educatieve en actieve ochtend of middag ontdekken kinderen met hun ouders de natuur.

Leef Theater zet Kras op de planken

19 mei 2023

De cast is compleet, de repetities zijn in volle gang en de zin zit er goed in

Het Bergense gezelschap Leef Theater presenteert in juni, als een van de eerste amateurgezelschappen die het aandurven, het stuk Kras van Judith Herzberg.

Huiskamerconcert

19 mei 2023

Wanneer: zaterdag 20 mei 2023 om 20.00 uur

Maarten Regtien speelt totaal vrije improvisaties in de traditie van Keith Jarrett, en in Nederland is hij hiermee de enige pianist die dat doet.

Advertorial: Zaalverhuur Bergen is Open for Business

19 mei 2023

De ruimte kan ook gereserveerd worden om cursussen, trainingen, presentaties en recepties te geven...

De vergaderlocatie van het Bij de Les Studiecentrum in Bergen (NH), op een kilometer afstand van het dorpscentrum, is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar en u kunt op de parallelweg van de Van Blaaderenweg gratis parkeren.

Walking handbal in Bergen

19 mei 2023

De naam zegt het al, je mag niet rennen, alleen maar snelwandelen

Het spel wordt gespeeld op een klein veld, met kleine doeltjes waar wel een keeper op doel staat. Er wordt gespeeld met vijf mensen in het veld.

Boekpresentatie Kabouter aan zee

19 mei 2023

Waar en wanneer: Buitencentrum Schoorlse Duinen op zondag 11 juni om 12.00 uur

Op deze zondag is de feestelijke presentatie van het kinderboek Kabouter aan zee in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Marieke Schatteleijn, enthousiaste boswachter, auteur en mede-tv-presentator van Binnenstebuiten...

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag

19 mei 2023

Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen voor één dag gezamenlijk open

Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Kom naar de BuurtBand!

12 mei 2023

De BuurtBand is een muziekproject waar iedereen uit Bergen aan kan meedoen...

Magentazorg, locatie Haemstede gaat iets nieuws beginnen in Bergen! Het succesvolle landelijke project de BuurtBand, een initiatief van Fort van de Verbeelding, gaat nu ook in Bergen van start.

Loop je mee langs de vloedlijn?

12 mei 2023

Misschien vinden we wel zwangere garnalen, platte vissen en knippende krabben...

Zondag 21 mei gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN-gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken.

Kunstmarkt op de Heereweg in Schoorl

12 mei 2023

Wanneer: donderdag 18 mei 2023 Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag is de eerste editie van een nieuwe kunstmarkt, in het bruisende hart van het prachtige duindorp Schoorl .

Dit valt er aankomend weekend te beleven in de Taverne

12 mei 2023

Met o.a. op vrijdag 12 mei Spring Dance: DJ's Salt & Pepper (foto)

Met hun vrolijke tech house met invloeden van disco en algemene classics hebben ze zichzelf lokaal en regionaal op de kaart gezet.

Poëzie in de branding

12 mei 2023

Het resultaat is vanaf de dag voor Hemelvaart tot na Pinksteren te zien...

Ook dit jaar staan er weer gedichten aan de vloedlijn in Bergen aan Zee. En wel voor de 22e keer. Gekozen uit rond de 150 inzendingen. Het thema, zoals elk jaar uitdagend, was ditmaal strandkasteel.

Veel speelgoed op de kofferbakmarkt in Schoorl

12 mei 2023

Wanneer: op de zaterdagen

Komende zaterdag is er op de kofferbakmarkt in Schoorl veel speelgoed te vinden. Dit wordt tijdens de markt extra onder de aandacht gebracht.

Dauwtrappen in de duinen en ontbijten op Hemelvaartsdag

12 mei 2023

Wanneer: donderdag 18 mei vanuit Parnassia in Bergen aan Zee

Er zijn mensen die de vrije Hemelvaartsdag gebruiken om eens lekker uit te slapen. Sommigen staan juist voor dag en dauw op om te gaan dauwtrappen. Hoe oud de traditie van dauwtrappen precies is, is niet bekend. Vermoed wordt dat het gebruik teruggaat tot de Germaanse tijd...

Tijdelijk ook donderdagavond banenzwemmen in De Beeck

12 mei 2023

Lekker op je eigen tempo zwemmen in het 25-meterbad

Banenzwemmen in het Bergense zwembad De Beeck is mogelijk op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur, op maandag, woensdag en vrijdag van 07.00 tot 09.00 uur én op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Van donderdag 11 mei tot en met donderdag 20 juli is het bad tijdelijk extra geopend voor banenzwemmers op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

‘Moederdag’ Boekenmarkt op het Plein

12 mei 2023

Wanneer: zondag 14 mei vanaf 11.00 uur

Zondag is de traditionele 'Moederdag' boekenmarkt op het Plein. De markt zal rond de 25 kramen tellen en de grote vraag is natuurlijk, wat voor moois hebben de antiquaren en handelaren weten te verzamelen?

Open dichterspodium in Bergen

12 mei 2023

Waar en wanneer: Hotel 1900 vrijdag 26 mei om 16.00 uur

Open podium voor dichters en muzikanten. Thema: HEIMWEE. Ook toehoorders die van verre komen, zijn van harte welkom.

Kunst: opening ‘Cycle_Re-A’

12 mei 2023

Wanneer: zaterdag 20 Mei met cello, contrabas, Body Paint Lily en heel aardig model

Art Gallery Tha Banque, Plein 29 Bergen heet u welkom op zaterdag 20 mei van 17.00-19.00 uur bij de 1/3 Opening van de Expositie ‘Cycle_Re-A' of wel Earthly delights met cello Karen Opstelten, contrabas Cor, Body Paint Lily en een prachtig model die beginnend met klassieke klanken (Bach) zal uitwaaieren in een prachtige improvisatie waarbij Lily haar model zal omtoveren tot aardige aardbewoner...

Twee Bergense molens in de spotlights!

12 mei 2023

Wanneer: 13 en 14 mei tussen 10.00 uur en 16.00 uur

Op 13 en 14 mei zijn de Philisteinse molen en de Wimmenumer molen in feeststemming! Het zijn dan namelijk de Nationale Molendagen (al weer voor de 50ste keer) en de landelijke vereniging De Hollandsche Molen bestaat 100 jaar...

Emile den Tex met Tex-a-go in Hoeve Overslot

12 mei 2023

Waar en wanneer: Egmond aan den Hoef op zondag 14 mei vanaf 15.00 uur

Op deze zondagmiddag speelt Emile den Tex met Tex-a-go in de mooie oude hoeve. Emile zingt en speelt eigen werk en covers van o.a. Van Morrison begeleid door een groep van topmuzikanten.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug