Jong AZ bezocht Bergen

vvBergen heeft dapper gestreden tegen jong AZ

Na in het begin van het seizoen de amateurs van Ajax te hebben mogen ontmoeten in het bekertoernooi kwam 25 juni jong AZ naar het complex van vvBergen voor een oefenwedstrijd.
AZ trad aan met een mix van jong AZ en beloftes uit AZ JO18.

In het begin van de wedstrijd was het aardig om te zien dat Jong AZ hetzelfde strijdplan aan de dag legde als AZ 1: overlappende backs met aanvallende intenties en uitgaan van voetballende kwaliteiten. Het publiek was benieuwd wat vv Bergen daar tegenover kon stellen. AZ combineerde naar hartenlust en vv Bergen verdedigde, waarbij met lange ballen de buitenspelers in stelling gebracht werden. In de 4de minuut kwam AZ aanvoerder Soulyman Allouch door op links waarna linksback Wilkims Ochieng er overheen kwam, die gaf een voorzet die door Ricueno Kawal binnen werd gewerkt. AZ bleef lekker combineren en Bergen gebruikte de diepe bal. Dat resulteerde in de minuten na de goal voor voorzetten vanaf rechts. Die werden door AZ echter onschadelijk gemaakt.

Bij AZ zorgde vooral Allouch voor gevaar met fijn spel. Een 1-2tje met de spits in de 16de minuut zorgde voor een grote kans die door keeper Job van Vlaanderen werd gekeerd. Een minuutje later werd Tom Kerssens vrij voor de keeper gezet, Job werd gepasseerd maar op de doellijn bracht de verdediging van Bergen redding! AZ combineerde lekker verder maar het bleef lange tijd slechts 0-1 met een paar reddingen van Job en goed verdedigend werk. Uit een lange bal van Tim Bloetjes werd Djara Grootenhuis aan het werk gezet die knap een vrije trap veroverde. Lars de Zwart knalde de bal strak in de korte hoek. Met een stijlvolle redding wist de keeper van AZ echter ternauwernood redding te brengen.

Kort voor rust wist AZ op rechts van het midden Kalisvaart in stelling te brengen die de lange hoek vond: 0-2. AZ begon ook overtuigend aan de tweede helft. Pavlidis (broertje van) kopte op de lat waarna de rebound een koekie was voor ingevallen verdediger Postma: 0-3. Na 20 minuten werd Nick Koster diep gestuurd vanuit de verdediging van AZ. Snel en sterk wist die aan de bal te blijven en af te ronden: 0-4. Noah Robles kwam in de 30ste minuut lekker door op rechts en wist een gevaarlijke voorzet af te leveren, resultaat bleef echter uit. Een handvol minuten later wist AZ druk te houden, de bal te veroveren en van links voor te zetten. Via 3 kopballen verdween de bal in het doel van vvBergen, erg fraai: 0-5 (Wouter Goes).

VV Bergen wilde niet zonder doelpunt het strijdperk verlaten en stuurde Robles diep. Met een mooie stift werd de keeper verschalkt, de lat bracht echter redding voor AZ.
Met een mooi afstandsschot van Postma werd vv Bergen vlak voor tijd getrakteerd op de 0-6 .
Gelukkig liet de scheidsrechter nog even door spelen. Een voorzet van rechts kwam op links bij de geheel vrij staande Milo de Vet, die keurig afrondde in de verre hoek: 1-6.
Kort daarop was er nog een kans voor Noah Robles, die nog gekeerd werd door de keeper.
VV Bergen heeft dapper gestreden tegen jong AZ. Alle lof voor de selectie!
De wedstrijd was fantastisch georganiseerd met leuke tentjes voor de verzorging van de inwendige mens en na de wedstrijd live muziek op het hoofdveld. Het was een ontzettend leuke middag!