Jeugdige Bergense winnaars ontwerpwedstrijd Peace-posters gehuldigd

Het motto voor 2018-2019 is: “Kindness Matters’’ oftewel: Aardig zijn, helpt!

Jeugdige Bergense winnaars ontwerpwedstrijd Peace-posters gehuldigd

Tijdens de Bergense Kunst10daagse 2018 werden de bezoekers, die de witte tent van het Informatiecentrum binnenkwamen, verrast door schitterende tentoongestelde posters van ‘onbekende’ jonge kunstenaars uit de gemeente Bergen. De posters waren gemaakt door basisschoolleerlingen die meededen aan de mondiale tekenontwerpwedstrijd over wereldvrede van de Lions Club International.

Peace Poster Contest
De ontwerpwedstrijd wordt jaarlijks door Lions Club International georganiseerd. Deze club vindt het belangrijk dat jonge mensen nadenken over wereldvrede. Kinderen van 11, 12 en 13 jaar krijgen de kans om op kunstzinnige wijze hun visie op ‘vrede’ op posterformaat zichtbaar te maken en daar bovendien een wereldprijs (reis naar Amerika voor 3 personen en $ 5.000,= zakgeld) mee te winnen. Het motto voor 2018-2019 is: “Kindness Matters’’ oftewel: Aardig zijn, helpt!

Via plaatselijke, regionale en landelijke voorrondes wordt de mondiale winnaar voorgeselecteerd. De Lions Club Bergen-Egmond-Schoorl organiseert ieder jaar één van de voorrondes. Ook dit jaar hebben de leden aan het begin van het schooljaar 2018 – 2019 alle leerlingen uit de hoogste groepen van de basisscholen uit De Egmonden, Bergen, Schoorl en Groet uitgenodigd om aan deze wedstrijd mee te doen. Uit de meer dan 250 ingeleverde posters hebben kunstenaars van het Kunstcentrum Bergen de moeilijke taak op zich genomen om eerst de schoolwinnaars te selecteren. Het waren deze posters, die de bezoekers van het Informatiecentrum van de Kunst10daagse 2018 aangenaam verrasten. De deskundige jury koos uit deze elf posters ook de drie posters uit die qua zeggingskracht en originaliteit het meest overtuigend het motto van het jaar Kindness Matters wisten uit te beelden.

Winnaars
Tessel van der Poel (zie foto) van de Van Reenenschool uit Bergen, Jip van der Ploeg van Het Klimduin uit Groet en Carmen Bakker van de Mytylschool uit Bergen waren respectievelijk de nummers 1, 2 en 3, zij mochten meedingen naar de districtsprijs. Onze kanjers vielen ditmaal helaas buiten de districtsprijzen. Het enthousiasme van de bezoekers aan de Witte tent van het Informatiecentrum van de Kunst10daagse 2018 leverde wel een extra prijs op. Veel mensen gaven namelijk spontaan hun mening over de posters; de gelukkige was Stravrolla Mantzal van De Europese school in Bergen NH mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.

Sponsors ondersteuning visie van Wereldvrede

De Lions Club Bergen Egmond en Schoorl heeft het initiatief genomen om alle basisscholen in de gemeente Bergen NH uit te nodigen en de club is voornemens om dat nog een aantal jaren te blijven doen. Zowel de club als de deelnemende scholen vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd nadenken over wereldvrede. Het mag gezegd worden dat het jaarlijks succes wordt vergroot door middenstanders die elk jaar prijzen ter beschikking stellen om het enthousiasme te vergroten. Een hartelijk dank aan Boerderij-restaurant De Bokkesprong, Restaurant De Duinerij, Restaurant Honky Tonk, Restaurant ’t Trefpunt, Bakker Bakker, Bakker Mol, Bakker Roos, Pizzeria La Terrazza, CineBergen, Intertoys Bergen, Midgetgolfbaan ‘De Merelhof’, Restaurant Lekker Puh, SpringerUitDrukwerk, Rijwielverhuur Raat, Strandhotel Nassau Bergen, De Eerste Bergensche boekhandel, Boekhandel Thomas, De Groene Weg Schoorl, Ekoplaza Schoorl, Golfhotel SummerTime Bergen aan Zee en last but not least: SpringerUitDrukwerk, die het papier op maat levert.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Jeugdige Bergense winnaars ontwerpwedstrijd Peace-posters gehuldigd Jeugdige Bergense winnaars ontwerpwedstrijd Peace-posters gehuldigd