Jazz & Sail wordt Bergen Live!

Eerste live-optredens op 1 & 2 september zijn bekend...

Het festival Jazz & Sail krijgt na meer dan 40 jaar een nieuwe naam: ‘’Bergen Live’’. Het meerdaagse Bergense festival dat bekend staat om de veelzijdige programmering van livemuziek in combinatie met andere activiteiten, wordt dit jaar onder de naam Bergen Live verder geprofessionaliseerd. Meer dan ooit zal deze editie in het teken komen te staan van livemuziek, met artiesten uit binnen- en buitenland. Daarnaast is er plek voor straattheater, zijn er podia voor jong talent en kunnen foodlovers hun hart ophalen bij de verschillende foodtrucks. Het festival vindt plaats op 1 en 2 september.

Voor het eerst onder een nieuwe naam. Voorzitter Max van Veen vertelt: ‘Na ruim 40 jaar is het tijd voor vernieuwing. Het evenement is uitgegroeid van jazz in en om de cafés gecombineerd met zeilwedstrijden op het strand, naar een meerdaags festival met diverse binnen- en buitenpodia met de focus op het centrum van Bergen. Hoogste tijd dan ook voor een nieuwe naam inclusief nieuw logo gebaseerd op de herkenbare kleuren, ontworpen door voormalig Bergenaar en illustrator Mathieu Schellekens.’

Op het gebied van techniek maakt de organisatie een grote sprong vooruit. Denk aan grotere podia, nieuwe lichttechniek en speciale apparatuur voor een nog betere ervaring van livemuziek. Dit in samenwerking met Eventury Productions uit Alkmaar.
En bij deze techniek hoort natuurlijk een geweldige line-up. De eerste namen zijn bekend. Erwin van Ligten & band ft Dilana Smith, The Pheromones, Barrelhouse en de lokale band Uncle Harry’s Punch. Ondertussen werkt het bestuur hard door aan nog een reeks namen. Blijf hiervan op de hoogte via www.bergenlive.nl of Facebook en Instagram.

Het dorp Bergen staat bekend als toeristische trekpleister aan de Noord-Hollandse kust. Het betekent dat tijdens het zomerseizoen de inwoners hun dorp delen met enorm veel toeristen. Als dank aan de inwoners en de mensen daaromheen organiseert Stichting Bergen Live bestaande uit vrijwilligers samen met de horeca en bedrijven uit de regio dit gratis toegankelijke festivalweekend. Dit weekend verbindt al jaren de gemeenschap.