Inzamelingsactie Voedselbank voor de regio bij hockeyclub AMHC groot succes

Ruim twintig volle voedselkratten en een palletwagen voedselproducten zijn in twee weken tijd ingezameld

Afgelopen maand heeft hockeyclub AMHC zich zeer succesvol ingezet voor een voedselinzamelingsactie voor de Voedselbank Alkmaar e.o. Door een aantal sportbonden was een inzamelingsmaand georganiseerd, waar AMHC graag aan meedeed en door de leden massaal gehoor aan werd gegeven!

Volle bak(ken)
Bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en AMHC vroeg de spelers in dat kader om op twee wedstrijddagen (houdbare) etenswaren mee te brengen naar de club en deze in te leveren bij een ingerichte ‘Voedselbanktafel’ in het clubhuis. Daar werd massaal gehoor aangegeven en de inzameling werd een groot succes: Ruim twintig volle voedselkratten en een palletwagen voedselproducten zijn in twee weken tijd ingezameld.

Extra donatie
AMHC is een sociaal betrokken gezinsclub met haar wortels diep in de regio. In navolging van de inzamelingsactie heeft de club € 500 extra aan voedsel gedoneerd in samenwerking met een van haar clubsponsoren VHC De Jongens.

De voedselbank is erg blij met zulke acties en ook met de samenwerking met AMHC en bedankt alle zorgzame leden, (groot)ouders, vrijwilligers en het bestuur van deze mooie club.

Groenste club van Nederland
De hockeyclub vierde vorig jaar haar 110ste verjaardag. Naast haar kenmerkende groene outfits en logo zet de club in op duurzaamheid en verdraagzaamheid. Er is onder meer een energietransitie ingezet. AMHC zet hoog in en hoopt binnen enkele jaren energieneutraal te zijn!

Sportieve ambities
Ook op sportief gebied zet de club stappen en hoopt het hoge niveau minimaal te kunnen vasthouden. Met een nieuw hockeybeleidsplan en met de vertrouwde én ook nieuwe sponsoren ziet AMHC de toekomst met vol vertrouwen tegemoet.