Installatie eerste Bergense kinderburgemeester Thomas Meereboer

Als kinderburgemeester vertegenwoordigt Thomas de kinderen uit de gemeente

Installatie eerste Bergense kinderburgemeester Thomas Meereboer

De eerste kinderburgemeester van de gemeente Bergen, Thomas Meereboer uit Bergen, is donderdag  4 maart tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd. De ‘echte’ burgemeester, Peter Rehwinkel, sprak hem toe en overhandigde hem een speciaal ontworpen ambtsketen.

Als kinderburgemeester vertegenwoordigt Thomas de kinderen uit de gemeente. Wat vinden kinderen belangrijk en waar vragen ze aandacht voor? Daarnaast is de kinderburgemeester aanwezig bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Hij wordt voor een jaar aangesteld.

Kinderdenktank
De elfjarige Thomas werd eind vorig jaar als kinderburgemeester gekozen uit een selectie van vijf kandidaten. “Ook zij hadden goede ideeën en het bleek ook dat zij een duidelijke mening over bepaalde onderwerpen hadden. Daarom hebben we bedacht dat zij een kinderdenktank vormen die komend jaar een aantal keren bij elkaar komt. Fysiek of digitaal, dat is afhankelijk van het verloop van corona”, aldus burgemeester Peter Rehwinkel.

Foto’s: Ernest Selleger.

De Ambtsketen
Deze keten is speciaal vervaardigd voor de kinderburgemeester van Bergen. Op de voorzijde staat het wapen van Bergen afgebeeld. Aan de andere kant is de volgende tekst ingegraveerd:

Wie mij draagt maakt zich sterk voor de jeugd in de gemeente Bergen

De tekst op de keten is van Theo Olthuis, dichter uit Bergen. De schelpen van de keten zijn gekozen omdat de gemeente Bergen natuurlijk een echte strand/zee-gemeente is. De keten is gemaakt door edelsmid Arnold Koert Bakker uit Groet. De edelsmid heeft de schelpen ook echt aan het strand van Bergen aan Zee gezocht en die als voorbeeld gebruikt. Het zijn dertien schelpen; er zijn even zoveel buurtschappen in de gemeente.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Installatie eerste Bergense kinderburgemeester Thomas Meereboer Installatie eerste Bergense kinderburgemeester Thomas Meereboer