Inschrijving voor Rabo ClubSupport van start

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn

Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Vanaf maandag 16 mei kunnen clubs zich weer inschrijven om mee te doen aan de stemcampagne. Dit kan tot en met 14 juni. Daarna krijgen Rabobankleden de kans om te stemmen op hun favoriete club.

Rabobank wil een bijdrage leveren aan een duurzaam en leefbaar Alkmaar en omstreken. Een gezond verenigingsleven is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom ondersteunt Rabobank clubs met kennis, netwerk en geld. Dit doen ze in samenwerking met het NOC*NSF, LKCA en verschillende bonden met een structureel programma bestaande uit workshops en begeleiding. De bank investeert een deel van het coöperatief dividend, een fonds om de regio te versterken, in de maatschappelijke doelen van verenigingen. Bijvoorbeeld in het verduurzamen van het clubhuis, investeren in vervoer om kinderen te kunnen halen en brengen of het werven van extra vrijwilligers. Zo helpen ze samen om het verenigingsleven gezond en toegankelijk te houden.

Winnaars stemcampagne 2021
Vorig jaar werd het beschikbare budget in de regio Alkmaar en omstreken verdeeld onder 491 deelnemende clubs. De meeste stemmen gingen naar LSVV, V.V. Vios W en V.V. Hugo-Boys en Hugo’Girls.

Club aanmelden
Verenigingen en stichtingen die bij Rabobank bankieren kunnen zich tussen 16 mei en 14 juni aanmelden via rabo-clubsupport.nl. Van 5 tot en met 27 september kunnen Rabobankleden stemmen op hun favoriete club of stichting in Alkmaar en omstreken. De uitslag wordt medio oktober bekendgemaakt.