Deel

advertentie

Inschrijving Egmond Halve Marathon én Egmond Wandel Marathon geopend

Met 4000 deelnemers dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten

Inschrijving Egmond Halve Marathon én Egmond Wandel Marathon geopend

Het lijkt nog heel ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt! In januari bezoeken duizenden liefhebbers van strandfietsen, hardlopen en wandelen de Noord-Hollandse kustplaats Egmond aan Zee en omgeving. Op zaterdag 7 januari wordt het nieuwe sportjaar afgetrapt met GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Een strandrace op de strandfiets of mountainbike over het Noordzeestrand. Op zondag 8 januari kunnen de hardloopschoenen aan voor de NN Egmond Halve Marathon. De strijd tegen de elementen die je minimaal één keer in je leven gedaan wilt hebben. Twee weken later start voor veel wandelaars het nieuwe wandelseizoen met de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023.

GP Groot Egmond-Pier-Egmond
GP Groot Egmond-Pier-Egmond is met 4000 deelnemers dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. Egmond aan Zee wordt op zaterdag 7 januari 2023 voor één dag omgebouwd tot een echt wielerdorp, met start en finish op de Boulevard Noord. Het parcours over 38 kilometer is uitdagend en gaat over strand, door duinen en is door de wisselende weersomstandigheden nooit hetzelfde. Het strand wordt verlaten bij de Pier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee voor klimmetjes, trappen en hindernissen. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar Egmond aan Zee.

Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace
Ook dit jaar staat de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace voor de jeugd op het programma van GP Groot Egmond-Pier-Egmond. De race is 11 km lang en gaat over het officiële parcours. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van 11 t/m 15 jaar kunnen maximaal 150 kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging.

NN Egmond Halve Marathon
Een dag later, zondag 8 januari, starten ruim 18.000 hardlopers op de Boulevard Noord aan de NN Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het parcours van 21,1 of 10,5 kilometer gaat over het strand en door de uitdagende duinen van het Noord-hollands Duinreservaat. Lopen in Egmond is altijd weer anders en wordt bepaald door de wisselende elementen. Trotseer het smalle strand, storm, lage temperaturen of loop misschien wel in een heerlijke winterzon. Een ervaring die je als hardloper absoluut niet mag missen!

Egmond Mini Marathon
Speciaal voor bikkels tussen de 4 en 13 jaar wordt de Egmond Mini Marathon georganiseerd. Deze spectaculaire mini-marathon bestaat uit een uitdagend parcours van 1 km met een versie in Egmond aan Zee en op Camping Bakkum. Bij beide routes wordt een deel over het officiële parcours van de NN Egmond Halve Marathon gerend.

Egmond Wandel Marathon
Twee weken later vindt op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 de Egmond Wandel Marathon plaats. Naar verwachting komen 13.000 wandelaars massaal naar Egmond aan Zee voor de afwisselende routes over het strand en door het Noord-hollands Duinreservaat. De Egmond Wandel Marathon is de ideale manier om het nieuwe jaar goed en gezond te beginnen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 21,1 of 10,5 kilometer en of zij één of twee dagen wandelen. Écht winters genieten!

Inschrijven
Inschrijven voor de evenementen is vanaf nu mogelijk via www.gpgrootegmondpieregmond.nl, www.nnegmondhalvemarathon.nl of www.egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven voor GP Groot Egmond-Pier-Egmond of de NN Egmond Halve Marathon is mogelijk t/m 26 december of tot de limiet is bereikt. De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend t/m 9 januari of tot de limiet is bereikt.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Concert in de oude brandweerkazerne Bergen op woensdag 7 juni

3 juni 2023

Marit Verwer, Friso Vonder, A capella groep Kobalt en Peter Asbeek Brusse

Een akoestisch concert met veel smaken in de Oude Brandweerkazerne in Bergen nh. Op woensdagavond 7 juni 20 u inloop 19.30 u Marit Verwer, Friso Vonder, A capella groep Kobalt en Peter Asbeek Brusse. Check de link voor info en tickets! https://hipsy.nl/event/17075-kunstkazerne-4x-klein-concert

Dans event bij Bergen

2 juni 2023

Wanneer: zaterdag 29 juli om 13:00 uur en 15:00 bij het PWN-bezoekerscentrum de Schaapskooi

Hey Bergense dans- en kunstliefhebbers! Zet je schrap voor een danservaring die je niet snel zult vergeten...

Zet je schrap voor een danservaring die je niet snel zult vergeten…

2 juni 2023

Waar en wanneer: Schaapskooi op zaterdag 29 juli

Op deze zaterdag om 13:00 uur en 15:00 uur vindt er een dansvoorstelling plaats bij het PWN-bezoekerscentrum de Schaapskooi.

Modeltekenen en sculpturen met klei

2 juni 2023

Wanneer: 6 juni van 09:30-12:00 uur bij Tha Banque, Plein 29 Bergen

Iedereen kan meedoen! Doe mee en speel met de vormen in 2d of 3d...

Concert en workshop met Avi Adir

2 juni 2023

Avi is een inspiratie voor velen, hij woont in Goa, India

Op 3 juni komt Avi Adir naar Bergen voor een 'free your authentic voice'-workshop en in de avond een concert met aansluitend een after-party jamsessie.

Reis door het Nederlands: Arabisch uit de polder

2 juni 2023

Wanneer: zondag 18 juni, Vredeskerkje in Bergen aan Zee

Laat je tijdens de derde editie van ‘Reis door het Nederlands’ betoveren door het Arabisch uit de polder van Tunesische dichteres Lamia Makaddam en Irakese dichter en kunstenaar Mowaffk Al-Sawad...

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee

2 juni 2023

Wanneer: woensdagavond 7 juni vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee

De route gaat langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp. We vertellen iets over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur in het grensgebied kalkarm-kalkrijke duinen.

Dit weekend in de Taverne: o.a. vrijdag 2 juni Thank God It’s Steef!

2 juni 2023

Op zondag 4 juni Taverne Live: Plum Green (Nieuw-Zeeland) (foto)

DJ Steef draait de lekkerste disco, funk, big beats en hiphop en alles wat verder dansbaar is met hart en ziel. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en soepel beweegt. Djensen!!!

Herdenking bij het voormalige concentratiekamp Schoorl

2 juni 2023

Op donderdag 8 juni 2023 om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats

Dit gebeurt bij het monument dat op initiatief van de Stichting Vriendenkring Mauthausen in 1991 is opgericht ter nagedachtenis aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog vanuit dit kamp zijn gedeporteerd naar onder meer het concentratiekamp Mauthausen.

Programma 30 jaar Historische Vereniging Bergen NH

2 juni 2023

Waar oude en nieuwe tijden samenkomen...

Petrus en Pauluskerk, zaterdag 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor in de agenda: Schoorlse Kunsten vindt plaats van 22 tot en met 25 juni

2 juni 2023

Schoorlse Kunsten (SchoK) viert 27 jaar artistieke bloei in Schoorl

Stichting Schoorlse Kunsten (SchoK) is verheugd voor de 27e keer hun kunstbiënnale aan te kondigen, dat plaatsvindt in het pittoreske kustplaatsje Schoorl, op de meest uiteenlopende unieke locaties.

Dit weekend in de Taverne: o.a. Thank God It’s Friday met DJ’s Frank en Guido

26 mei 2023

Op zondag 28 mei Taverne Live: Upstream (foto)

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!

Meidenmarkt in Schoorl

26 mei 2023

Waar en wanneer: Klimduin op tweede pinksterdag

Het dorp Schoorl is al zeker duizend jaar oud. Rond het jaar 1000 stond het bekend als Scoronlo. In de veertiende eeuw veranderde de naam in Scorle en aan het eind van de zeventiende eeuw werd het Schoorel genoemd dat langzaam werd verbasterd tot het huidige Schoorl.

Natuurbelevingsconcert met aansluitend een stiltewandeling

26 mei 2023

Waar: Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer

Violiste Martine Nijenhuis verzorgt op maandag 5 juni in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer een natuurbelevingsconcert. Aansluitend kunt u met een gids een stiltewandeling maken.

Portugese muziek in Vredeskerkje ‘Beyond Lisboa’

26 mei 2023

Wanneer: donderdag 1 juni om 20.00 uur

Op deze donderdag ademt het Vredeskerkje Portugal. De fado uit het land zelf natuurlijk én de muziek uit landen die vroeger tot het Portugese ‘Gemene Best’ hoorden, zoals Brazilië, Kaapverdië, Angola.

Cees Oud en Marit Verwer in Hoeve Overslot

26 mei 2023

Waar: Egmond aan den Hoef

Op zondagmiddag 28 mei spelen Cees Oud en Marit Verwer in Hoeve Overslot. Marit zingt de Franse chansons met passie en Cees begeleidt haar op virtuoze wijze op de accordeon.

Historische Vereniging Bergen bestaat 30 jaar!

26 mei 2023

Tentoonstelling en groots festijn op 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur in de Petrus en Pauluskerk

De Historische Vereniging Bergen NH (HVB) is een zeer actieve, enthousiaste vereniging die door middel van veel activiteiten de bewoners, toeristen maar vooral ook de kinderen van Bergen kennis laat maken met het cultureel erfgoed van Bergen. De HVB bestaat op 10 juni 2023 30 jaar.

Dit valt er aankomend weekend te beleven in de Taverne

19 mei 2023

Met onder andere zondag 21 mei Taverne Live: Erwin van Ligten Band met Ton Dijkman (foto)

Vrijdag 19 mei Freaky Friday: DJ's Michael & Salinas.

Opening Cycle_ Re-A met Body Paint Lily, model, cello en contrabas

19 mei 2023

Waar: bij Art Gallery Tha Banque op Plein 29 in Bergen

Art Gallery Tha Banque heet u welkom op zaterdag 20 mei van 17:00-19:00 uur bij de 1/3 opening van de Expositie ‘Cycle_Re-A' of wel Earthly delights met cello Karen Opstelten, contrabas Cor, Body Paint Lily en een prachtig model dat beginnend met klassieke klanken (Bach) zal uitwaaieren in een prachtige improvisatie waarbij Lily haar model zal omtoveren tot aardige aardbewoner...

Hello World! Duet voor piano en natuur

19 mei 2023

Waar en wanneer: Vredeskerkje Bergen aan Zee op 2 en 3 juni om 20:30 uur

Pianist en performancekunstenaar Marnix van de Poll heeft een fascinatie voor de natuur. In zijn muziek en performances zoekt hij verbinding tussen mens en natuur, mens en mens, mens en kunst...

Mike Fentross speelt in de Dorpskerk Schoorl

19 mei 2023

Wanneer: zaterdag 17 juni 20.00 uur

Het bestuur van de Stichting Bachcantate Bergen is bijzonder verheugd te kunnen aankondigen dat de sinds kort in Alkmaar wonende luitist en dirigent Mike Fentross op zaterdag 17 juni , 20.00 uur, een lezing met muzikale omlijsting komt geven in de Dorpskerk aan de Duinweg 5 te Schoorl.

Woodlands Festival is terug (filmpje)

19 mei 2023

Het festival vindt plaats op 27 mei 2023 van 13.00 tot 23.00 uur

Dit jaar kunnen festivalgangers genieten van drie verschillende stages met verschillende muziekgenres en divers rand-entertainment.

Badeentjes race in de lagune in Camperduin

19 mei 2023

Wanneer: op 27 mei laten 'De Jongens' 6000 badeendjes los in de lagune van Camperduin voor een goed doel

De Jongens organiseren samen met de Lions uit Schoorl een badeendjesrace en willen zo veel mogelijk geld inzamelen voor een nieuw speeltoestel op het speelplein van de basisscholen van Schoorl en Groet.

Evenement Historisch Vervoer

19 mei 2023

Waar en wanneer: Kogendijk op zondag 4 juni a.s.

Op deze zondag wordt het tweejaarlijks evenement “Oldtimer-/Stoomfestival Bergen” weer gehouden op het terrein Kogendijk 105.

Evenementen Buitencentrum Schoorlse Duinen

19 mei 2023

Met onder andere zaterdag 27 mei 'Op zoek naar de zandhagedis'

Zondag 21 mei Buitendag Schoorlse Duinen, Thema “Overleven”. Ga elke derde zondag van de maand op expeditie met het hele gezin in de Schoorlse Duinen. Tijdens deze educatieve en actieve ochtend of middag ontdekken kinderen met hun ouders de natuur.

Leef Theater zet Kras op de planken

19 mei 2023

De cast is compleet, de repetities zijn in volle gang en de zin zit er goed in

Het Bergense gezelschap Leef Theater presenteert in juni, als een van de eerste amateurgezelschappen die het aandurven, het stuk Kras van Judith Herzberg.

Huiskamerconcert

19 mei 2023

Wanneer: zaterdag 20 mei 2023 om 20.00 uur

Maarten Regtien speelt totaal vrije improvisaties in de traditie van Keith Jarrett, en in Nederland is hij hiermee de enige pianist die dat doet.

Advertorial: Zaalverhuur Bergen is Open for Business

19 mei 2023

De ruimte kan ook gereserveerd worden om cursussen, trainingen, presentaties en recepties te geven...

De vergaderlocatie van het Bij de Les Studiecentrum in Bergen (NH), op een kilometer afstand van het dorpscentrum, is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar en u kunt op de parallelweg van de Van Blaaderenweg gratis parkeren.

Walking handbal in Bergen

19 mei 2023

De naam zegt het al, je mag niet rennen, alleen maar snelwandelen

Het spel wordt gespeeld op een klein veld, met kleine doeltjes waar wel een keeper op doel staat. Er wordt gespeeld met vijf mensen in het veld.

Boekpresentatie Kabouter aan zee

19 mei 2023

Waar en wanneer: Buitencentrum Schoorlse Duinen op zondag 11 juni om 12.00 uur

Op deze zondag is de feestelijke presentatie van het kinderboek Kabouter aan zee in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Marieke Schatteleijn, enthousiaste boswachter, auteur en mede-tv-presentator van Binnenstebuiten...

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag

19 mei 2023

Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen voor één dag gezamenlijk open

Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Kom naar de BuurtBand!

12 mei 2023

De BuurtBand is een muziekproject waar iedereen uit Bergen aan kan meedoen...

Magentazorg, locatie Haemstede gaat iets nieuws beginnen in Bergen! Het succesvolle landelijke project de BuurtBand, een initiatief van Fort van de Verbeelding, gaat nu ook in Bergen van start.

Loop je mee langs de vloedlijn?

12 mei 2023

Misschien vinden we wel zwangere garnalen, platte vissen en knippende krabben...

Zondag 21 mei gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN-gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug