Inhuldiging junior ambassadeurs van de Historische Vereniging Bergen

Een junior ambassadeur is een jongen of meisje uit groep 7 of 8 die een gebleken grote belangstelling heeft voor de geschiedenis van het eigen dorp

Inhuldiging junior ambassadeurs van de Historische Vereniging Bergen

Op woensdag 13 oktober jl. zijn 21 kinderen van de Bergense basisscholen tussen 15:00-17:00 uur, in aanwezigheid van hun trotse ouders, officieel ingehuldigd als junior ambassadeur van de Historische Vereniging Bergen (HVB). Alle kinderen krijgen in de kantine van de brandweerkazerne een goudkleurige medaille omgehangen door de voorzitter van de HVB, de heer Niek Weel.

Een junior ambassadeur is een jongen of meisje uit groep 7 of 8 die een gebleken grote belangstelling heeft voor de geschiedenis van het eigen dorp Bergen en die de verhalen wil doorgeven aan volgende generaties. Hij of zij bezoekt interessante plaatsen in Bergen, doet onderzoek, doet vaardigheden op en presenteert zijn of haar bevindingen aan elkaar of klas van hun eigen school. Met de medaille om geven ze acte de presence bij officiële gelegenheden, omdat ze dan immers de jeugd van Bergen vertegenwoordigen. Na dit schooljaar kan een junior ambassadeur stoppen of, als ze meer willen weten, nog een jaartje doorgaan.

De werkgroep jeugd van de HVB heeft een ambitieus programma van twaalf activiteiten opgesteld voor dit schooljaar. De oude begraafplaats aan de Ruïnelaan wordt bezocht, evenals de Ruïnekerk, het Sterkenhuis en het legervoertuigenmuseum. Het Regionaal Archief in Alkmaar wordt twee keer bezocht. De kinderen doen projecten over Bergen. De resultaten daarvan presenteren ze aan elkaar, de werkgroep en hun ouders tijdens de laatste feestelijke bijeenkomst eind juni 2022.