In memoriam: de Bergense schrijver en dichter Theo Olthuis overleden

Theo schreef al enkele jaren o.a. wekelijks een aforisme voor de Flessenpost

In memoriam: de Bergense schrijver en dichter Theo Olthuis overleden

Theo (82) overleed in de nacht van afgelopen woensdag op donderdag. R.I.P.
Vorige week werd zijn laatste interview in de Pilaren afgenomen door Ruud Bredewold van RTV80.

Theo Olthuis (1941) is geboren in Amsterdam, waar hij ook opgroeide en tot 1998 woonde. Daarna verhuisde hij naar Bergen (NH). Hij is onderwijzer geweest in Amsterdam en dramadocent bij de balletscholen De Toverfluit en Scapino Dansschool. Olthuis schreef gedichten en toneel voor kinderen en volwassenen. Zijn gedichten werden gepubliceerd in de bladen Okki en Taptoe en in vele bundels.

Daarnaast schreef hij liedjes en scènes voor televisie (ondermeer voor Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere). Verder liedteksten voor Herman van Veen, Stef Bos, de muziektheatergroep Samba Salad en Kranenburgh Vocaal Ensemble en vele anderen. Tot zijn overlijden was hij als dramadocent werkzaam in Bergen en ging hij als schrijver regelmatig naar scholen en bibliotheken in het land. Soms ook in België. Als schrijver bezocht hij Nederlandse scholen in Singapore en op Curaçao.
Vanaf 2009 schreef hij een aforisme voor Bergens Nieuwsblad. En inmiddels al weer enkele jaren wekelijks voor de Flessenpost. Theo Olthuis won in 2010 de Rabobank Cultuurprijs.

We zullen Theo missen en herdenken als een aimabel, creatief en zachtaardig mens.