In januari weer even terug naar normaal…
Comfortfood om van te likkebaarden
Gepubliceerd: 6 januari 2023
Ziek in bed, met liefdesverdriet op de bank of last van een flinke baaldag omdat het regent? Dan zijn de ultieme comfortfoods de redder in nood! Niet moeilijk om te maken, geen uren in de keuken maar wel optimaal genieten. Deze week: strascinati met pesto.
Benodigdheden (voor 2 personen):
300 gram strascinati of orechiette
3 eetlepels basilicumpesto (zelfgemaakt of gekocht)
1 volle eetlepel kappertjes
2 handjes rucola
2 eetlepels pijnboompitjes
Parmezaanse kaas, geraspt
peper & zout
Bereiding:
Kook de strascinati (of orechiette) al dente in gezouten kokend water. De gedroogde variant moet ongeveer 12 minuten koken, maar check vooral de verpakking. Te lang koken is zonde: je wil dat de pasta nog een bite heeft.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge, hete pan. Rasp de Parmezaanse kaas. Verwarm de pesto eventjes kort in een pannetje; de pesto hoeft niet te koken, alleen eventjes warm te worden.
Giet de pasta af en meng met de warme pesto. Doe de rucola in je kommetjes of op je borden en schep daar de pasta met pesto op. Lepel daar de Parmezaanse kaas, de kappertjes en de pijnboompitjes over. Maak af met peper en zout naar smaak.
Bron: culy.nl