Deel

advertentie

In de aanloop naar de Amusetour op 15 maart a.s. stellen wij aan u voor…

Chiel en Bianca van Driest van restaurant Onder de Linde

In de aanloop naar de Amusetour op 15 maart a.s. stellen wij aan u voor…

Het sympathieke stel hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden, want ze staan al bijna twintig jaar aan de absolute top van culinair Bergen. De menukaart is geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een eigen specifieke stijl. Nog niet eens zo heel lang geleden behaalden ze een 8.5 in de culinaire rubriek ‘Over de Tong’ in het NHD. Dat is een buitengewoon hoge waardering van de altijd kritische recensente. Daarnaast staat er sinds jaar en dag een uitmuntende recensie in de Lekker en de redactie van de Flessenpost sluit zich daar graag bij aan.

In Bergen gaat het verhaal dat het restaurant te koop staat. Dat klopt wel zegt Chiel, “maar dat is alleen voor de ware liefhebbers. wij hebben geen haast en wachten rustig op de juiste partij die zich aandient. Tot die tijd werken we nog dagelijks met even veel plezier en staan in voor de hoogste kwaliteit én gastvrijheid.”

U proeft tijdens de Amusetour hun visitekaartje en da’s fijn, maar verstandiger is om binnenkort ook eens aan te schuiven voor een avond vol aangename belevenissen.

De Amusetour Bergen wordt gehouden op zondagmiddag 15 maart 2020 van 12.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten € 51,50 en zijn verkrijgbaar via www.amusetour.nl

Onder de Linde
The Bourbon Room
Restaurant Julie’s
Studlers
Loetje
Wonder’s Bergen
Restaurant Cunst

advertentie

Meer 'Food & Wine':

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

7 augustus 2020

L’Esperit – Marc de Cava Agustí Torelló Mata

Het werd weer tijd voor een bezoek aan Agustí Torelló Mata. Karin en ik waren er voor de derde keer denk ik. Karin is mijn vriendin en was de eerste paar jaar...

10 x recepten bij warm weer

7 augustus 2020

Wat dacht je van een heerlijke couscous salade?

Met dit warme weer heb je natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan, zelfs ik niet. Je wil zo snel mogelijk een frisse en lichte maaltijd op tafel...

Cuno’s Wijnen

31 juli 2020

Franse wijnboeren die overal schijt aan hebben...

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is bekend als auteur van De Wijnalmanak, wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Zo organiseer je een tapas-etentje

31 juli 2020

Met een groepje vrienden of familie tapas eten is zo ontzettend gezellig! Lekker lang tafelen en genieten van allerlei verschillende smaken

Zo’n etentje vergt echter wel wat van je tijd. Want als je het echt goed wilt doen, dan zet je een ruime keuze aan tapas op tafel zodat je...

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

24 juli 2020

Napa Valley Californië

Tijdens onze roadtrip van Texas naar Californië in augustus 2014 reisden we via LA naar San Francisco.

Gazpacho… een goddelijk zomers Spaans gerecht

24 juli 2020

En... lekker snel klaar

Deze traditionele Spaanse soep wordt altijd koud opgediend en is een heerlijk verfrissende maaltijd...

Cuno’s Wijnen

17 juli 2020

Oogverblindend pareltje uit Toscane: Il Borro Pian di Nova

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van De Wijnalmanak, wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Heerlijk voor bij de BBQ. Zomerse aardappelsalade

17 juli 2020

Lekker op een zomerse dag of bij de BBQ: aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Kook deze in een pan met water met een snufje zout 10 minuten. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Durf je het aan? Zelf een overheerlijk Spaanse tortilla maken…

10 juli 2020

Niet iedereen krijgt de Spaanse tortilla even goed onder de knie

Vergelijk het met pannenkoeken bakken. Je hebt ware meesters en je hebt thuiskoks die het nooit zullen leren.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

10 juli 2020

Primeurs bij Agustí Torelló Mata…

Een paar keer per jaar reis ik af naar Spanje wat natuurlijk meteen een mooie gelegenheid is voor een bezoek aan ‘mijn’ Cavahuis: Agustí Torelló Mata.

Cuno’s Wijnen

19 juni 2020

Rode rakkers uit de Franse Beaujolais

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is bekend als auteur van De Wijnalmanak en wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

De eerste mosselen uit de Oosterschelde zijn er weer: volle schelpen en met biokeurmerk

19 juni 2020

De oogst van de hangcultuurmosselen is van start gegaan

Ratelend vallen de nieuwe mosselen van de band in een bigbag. De oogst van de hangcultuurmosselen is van start gegaan.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

12 juni 2020

Prosecco?

Vanaf het moment dat ik met Cavastore begon, kreeg ik vaak positieve en enthousiaste reacties, wat natuurlijk ontzettend leuk is.

Zelf Spaanse paella bereiden

12 juni 2020

Dit rijstgerecht is het Spaanse antwoord op Italiaanse risotto

Saffraan, paellarijst, zeevruchten, bouillon, kip en een portie geduld: que aproveche!

Eenvoudig zelf te bereiden: Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen

5 juni 2020

Snijd ui en knoflook fijn en bak in een scheut truffelolie glazig...

Paddenstoelen en truffel zijn een gouden combinatie en in deze romige risotto komen ze helemaal goed tot hun recht.

Cuno’s Wijnen

5 juni 2020

Oude wijn en jonge kippetjes

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is bekend als auteur van De Wijnalmanak en wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

29 mei 2020

Cava of Champagne? Wat is het verschil?

Voor de niet-kenner zijn Champagne en Cava soms moeilijk uit elkaar te houden, toch zijn er wel degelijk grote verschillen.

Nog niet op vakantie en toch trek in een ultieme Spaanse specialiteit?

29 mei 2020

Ibéricoham. Laat ham altijd op kamertemperatuur komen voordat je het plakje opeet, dan proef je namelijk de volle smaak

Ibéricoham is gedroogde ham van het zwarte Ibéricovarken. Deze ham is rood, licht dooraderd en heeft een fruitige geur.

Cuno’s Wijnen

22 mei 2020

Rosé voor ‘echte’ mannen en vrouwen

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is bekend als auteur van De Wijnalmanak en wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost.

Durf jij het aan?

22 mei 2020

Kip met 40 teentjes knoflook

Over het algemeen vinden we dat we het al bont maken wanneer we vier teentjes knoflook toevoegen aan een gerecht, maar dit recept voor kip met veertig teentjes...

Anouk Mak praat ons bij over het vloeibare goud!

15 mei 2020

Spanje. Het land van cava, wijn en sherry

Eens in de zoveel tijd neemt mijn man mij mee naar de MotoGP races. In februari 2018 stond Circuito de Jerez op de agenda waar die...

De temperatuur gaat weer stijgen, dus hoogste tijd…

15 mei 2020

Voor een fijne pastasalade met boontjes en tonijn

Zo'n simpele koude pastasalade smaakt altijd, zeker met een goed glas gekoelde witte wijn erbij.

Cuno’s Wijnen

8 mei 2020

Duitse wijn om in te bijten...

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is bekend als auteur van De Wijnalmanak, en wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

De BBQ is on fire: Theater in de achtertuin

8 mei 2020

Laat mannen spelen met vuur en er gebeurt iets...

Maar dankzij die mannen – en uiteraard ook vrouwen – is er de afgelopen jaren veel veranderd in het BBQ-landschap.

Anouk Mak praat ons bij over het vloeibare goud!

1 mei 2020

Het familiehuis versus het familie-imperium

Wat is het verschil in beleving tussen de ‘kleinere’ familiebedrijven en een groot familie-imperium?

Het seizoen voor de Oosterschelde-kreeft is al weer even gaande…

1 mei 2020

Recept Oosterschelde-kreeft met pernodboter

Deze smakelijke kreeft is tot half juli nog verkrijgbaar. Volgens een aantal onderzoekers is door de isolatie van de Zeeuwse kreeft het...

Langzaam maar zeker nadert de zomer, dus… hoogste tijd voor een fijne BBQ

1 mei 2020

Hier vind je alle tips en tricks voor de echte grillmaster

Barbecueën is voor veel mensen (en vooral mannen) een populaire manier om eten te bereiden. Het staat garant voor een gezellig samenzijn.

Cuno’s Wijnen

24 april 2020

Door de bomen de wijn niet meer proeven

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is onder meer bekend als auteur van De Wijnalmanak, wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Koningsdag 2020 vieren we dit keer grotendeels binnen…

24 april 2020

10 Oranje-recepten voor Koningsdag

Tijdens het koken en bakken van onderstaande recepten voor Koningsdag sta je droog en warmpjes in je eigen keuken.

Nieuwe rubriek: Anouk Mak praat ons bij over vloeibare goud!

17 april 2020

Een weekendje Sitges (Spanje) werd de start van Cavastore

Wie had kunnen bedenken dat een gezellig weekendje weg zou leiden tot de start van mijn Cavastore...

Nieuwe rubriek: Cuno’s Wijnen

10 april 2020

"Champagne: In victory we deserve it, in defeat we need it"

Wijnjournalist Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is bekend als auteur van De Wijnalmanak, wijncolumns in...

Gooi de overblijfselen van asperges niet weg, maar maak een lekker soepje

10 april 2020

Kook de schillen en kontjes mee

Voor de aspergesoep van schillen wordt gebruik gemaakt van het asperge kookvocht. Eet dan ook eerst de asperges zoals je wilt.

In Bergen kunnen we gewoon ons glaasje wijn blijven drinken

3 april 2020

Betaalbare #blijfthuis wijnboxen voor dorstige Bergenaren

Voor de in Bergen wonende wijnjournalist Cuno van ’t Hoff, vooral bekend van zijn wijngids ‘De Wijnalmanak’ en zijn columns in het Financieele Dagblad...

Lente, dus hoogste tijd voor mooi lamsvlees op het bord

3 april 2020

Lamskoteletten met een korianderkorstje

Italiaans hoofdgerecht, 12 koteletten, 25 min. bereiding.

Terug