Hulpverlenen of hinderen…?

Deze oproep is eerder deze week gedaan op Facebook door de vrijwilliger brandweer Bergen

Hulpverlenen of hinderen…?

Afgelopen woensdag zijn wij ter plaatse geweest bij een gasmelding in Bergen. Bij werkzaamheden werd een hoofdleiding geraakt met een redelijk grote hoeveelheid ontsnapt gas tot gevolg. Wij zijn dan verantwoordelijk voor uw veiligheid en sluiten dus de weg af. Helaas zijn er altijd mensen die de betekenis van een rood/wit lint niet snappen ‘omdat ze toch bijna zijn waar ze moeten zijn’, en gewoon doorrijden.

Ook is, zoals u wellicht ooit heeft gezien, ons blusvoertuig ‘nogal groot’ voor ons kleine dorp en kunnen we door bomen etcetera niet altijd aan de kant als u ons tegemoet komt. Als u dan geen plaats wilt maken, een middelvinger opsteekt en zelfs niet met ons in gesprek wilt als wij even komen vragen waarom u zo boos doet… Daar worden wij als vrijwillige hulpverleners best verdrietig van…

De aanleiding:
Tijdens graaf- en boorwerkzaamheden is woensdagochtend een hoofdleiding geraakt op de kruising van de Zuurvensweg en de Westerweg in Bergen.
De schade is ontstaan tijdens werkzaamheden voor de aanleg van glasvezelkabel. Volgens een tekening zou de gasleiding zich op een andere plek moeten bevinden.

Bewoners zijn op de hoogte gesteld en moeten rekening kunnen houden met een evacuatie. Liander is aanwezig om het lek te dichten. De Westerweg is tijdelijk gesloten voor verkeer.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Hulpverlenen of hinderen…? Hulpverlenen of hinderen…?