Deel

advertentie

Horecagroothandel Scholten overgenomen

Ook de slijterij en wijnhandel aan de Dorpstraat blijft open

Horecagroothandel Scholten overgenomen

Het was een spannend jaar voor de familie Scholten en medewerkers. Zou het bedrijf nu wel of niet overgenomen worden. Het bedrijf maakte eerder deze week bekend dat ze een partnerschap zijn aangegaan met horecagroothandel De Gerstengel uit Amsterdam.
Er verandert verder niets voor de klanten. Het assortiment en de service blijven als vanouds.

Het bedrijf kan nu volgend jaar zijn 100-jarige bestaan gaan voorbereiden.

De geschiedenis…
In 1922 startte de heer Jan Scholten sr. met het Amstel Brouwerij-agentschap voor Bergen NH en omgeving. Destijds werd het Münchener bier gebrouwen door Brouwerij De Amstel (het huidige Amstelbier). Het bier werd met paard en wagen opgehaald uit Amsterdam en vervoerd naar de bottelarij aan de Jan Jacoblaan 3 in Bergen NH. In dit pand is tegenwoordig Restaurant De Ware Jacob gevestigd.
Begin jaren dertig van de twintigste eeuw startte Drankenhandel Scholten in een nieuw gebouwd pand aan de Dorpsstraat 7. Daar werden bier- en limonadeflessen gebotteld en spuitwaterflessen gevuld. In het pand ernaast aan de Dorpsstraat 5 werd in 1955 een wijnhandel gestart. In 1959 werd een slijtvergunning verkregen, waardoor er ook gedistilleerd kon worden verkocht. Op deze plek is nog steeds de Slijterij-Wijnhandel gevestigd.
Vanwege de enorme groei die het bedrijf doormaakte, verhuisden ze in 1986 naar de Bergerweg 125 aan de rand van Bergen.

De naam werd veranderd in Scholten Horecagroothandel
Een zelfstandige groothandel voor bier, frisdrank, wijn, gedistilleerd, zoetwaren, koffie, thee, food- en non-food, frites, snacks, ijs en diepvriesproducten.
In de loop der jaren is het pand gegroeid naar 6000m2 en bevat het naast het grote magazijn nog drie hallen met hierin drie grote vriescellen en een grote koelcel.
De afnemers zijn o.a. cafés, restaurants, snackbars, strandpaviljoens, bedrijfskantines, campings, zwembaden en speeltuinen.
Op weg naar het 100-jarig bestaan in 2022.

advertentie

Meer 'Horeca':

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… EHBO Post BAZ

30 juli 2021

Door: Pieter van Dijk

Nu ben ik al een aantal jaren gebrouilleerd met Jelte en zoals wel vaker het geval is, gaan dit soort ruzies om weinig, tot niets. Maar in mijn korte schrijfvakantie heb ik besloten dat de avonturen die we beleefd hebben, te leuk zijn om niet te vermelden en wie weet waar het toe leidt?

Rondje horeca…31. Bergen heeft zijn eigen ‘escape room’

30 juli 2021

Probeer er maar eens uit te ontsnappen...

Het perfecte uitje is daar; de blooming escape room. Of je nou een origineel teamuitje zoekt, of met het hele gezin een korte doch uitdagende activiteit wilt beleven. De blooming escape route past bij iedereen en is voor iedereen...

Wat verlangen we terug naar knallende feestjes in ons dorp…

30 juli 2021

Terugblik.... Ladies Night bij Fabels in 2012

En ook toen al was de Flessenpost er natuurlijk bij...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ruigoord

23 juli 2021

Door: Pieter van Dijk

Mijn kinderen zijn voor een langere periode naar hun moeder, omdat ik elke dag moet werken. Maar in plaats van me netjes te gedragen, verviel ik gelijk weer in oude gewoontes en bij oude gewoontes horen ook oude liefdes en verhalen.

Rondje horeca… 30. Hoogste tijd om weer eens bij sterrenrestaurant Merlet aan te schuiven

23 juli 2021

Lamsrug in bijenwas met lamsvet, hooi, goudsbloem en venkelbloesem

Afgelopen dinsdagavond schoven we weer eens aan op het geweldige fijne terras van restaurant Merlet. We hadden namelijk wat te vieren. Bij binnenkomst een warm onthaal van eigenaar Martin van Bourgogne en zijn brigade.

Kom werken in de horeca!

23 juli 2021

8 redenen waarom iedereen ooit in de horeca moet werken

Wil jij ook werken in de leukste branche en van je liefde voor eten, drinken en slapen jouw beroep maken? De horeca is het beste kantoor, aldus de Cityguys. Wil jij ook werken in de leukste branche en van je liefde voor eten, drinken en slapen jouw beroep maken? De horeca is het beste kantoor, aldus de Cityguys.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ben Klaver

16 juli 2021

Door: Pieter van Dijk

Nu heb ik drie weken schrijfvakantie gehad en ben al drie weken bezig met te bedenken wat ik zou gaan schrijven? Heb nog wel onderwerpen genoeg, om het tot het eind van dit jaar uit te houden.

Beau Wijnproeverijen heeft nu ook een proeverij voor ouders met kinderen

16 juli 2021

Een leuk uitje voor een verjaardagspartijtje, uitje met opa en oma, of voor op een regenachtige dag

Voor de volwassenen bestaat er al een wijnproeverij bij Beau Wijnproeverijen in Bergen of bij je thuis. Je proeft 10 mooie wijnen en een port en likeur.

Bergen is weer een nieuw restaurant rijker… “De Story bistrobar”

16 juli 2021

Voorheen Fabbrica

Daar waar Fabbrica al tijden geleden werd gesloten, heeft de nieuwe eigenaar Dirk Kat in afwachting van het nieuw te bouwen Parkhotel het restaurant weer geopend onder de curieuze naam “De Story bistrobar”.

Rondje horeca… 29. Nieuwe regels… Horecaondernemers trekken aan kortste eind

16 juli 2021

Alleen door samen onze verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we het coronavirus terugdringen

Omdat de coronabesmettingen de afgelopen dagen erg hard zijn opgelopen, worden de versoepelingen van twee weken geleden weer teruggedraaid. Discotheken en clubs gaan weer helemaal dicht en in de horeca moeten gasten tot en met zeker 13 augustus een vaste zitplaats hebben en 1,5 meter afstand houden.

Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen voor de horeca en evenementen

16 juli 2021

De onderstaande maatregelen gelden tot en met vrijdag 13 augustus

Discotheken en nachtclubs moeten opnieuw de deuren sluiten.

Wat gaat er voor u als gast in de horeca precies veranderen?

25 juni 2021

Het kabinet wil vanaf zaterdag 26 juni meer coronamaatregelen versoepelen

Op locaties die eerder gesloten waren, is de horeca vanaf 5 juni open. Het gaat om...

Rondje horeca… 28. Bergense horeca in de spotlights

25 juni 2021

Amazing city trips: Bergen... de ultieme plek voor een weekendje weg in eigen land

Als we iets geleerd hebben het afgelopen jaar, is het wel dat Nederland ongelofelijk mooi is. Zo ook het pittoreske Bergen, een bosrijke badplaats met een artistieke sfeer. Het wordt niet voor niets een kunstenaarsdorp genoemd: grote schilders en schrijvers zochten op deze plek inspiratie.

Bergen is een nieuw café rijker: Tapperij de Heerlijkheid, voorheen de Vooruitgang

25 juni 2021

Vanaf zaterdag 26 juni zijn ze weer volledig open!

Na een lange en stevige verbouwing tijdens de coronapandemie is dan nu eindelijk het nieuwste café van Bergen volledig geopend. De eigenaren nodigen iedereen van harte uit om gezellig een drankje te komen doen! Met vrienden een pijltje gooien in het dartboard of een potje poolen onder het genot van een drankje is nu allemaal weer mogelijk.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Sekskikkers

18 juni 2021

Door: Pieter van Dijk

Ondanks dat ik zo rond mijn 18de tot mijn 25ste elke dag bij Piet Vermeulen en Joke kwam en er bijna dagelijks wel leuke, gekke en lachwekkende voorvallen waren. Schrijf ik er misschien wel veel te weinig over. De voornaamste reden is dat de dood van Piet me heel erg geraakt heeft indertijd en nog…

Rondje horeca… 28. De jaarlijkse haringparty bij de Lamoraal

18 juni 2021

Een klein leuk en aangenaam dingetje...

Zo'n twintig jaar geleden liep ik op de dag dat de nieuwe haring was gearriveerd naar Miep Hoeben op de Stationsstraat, daar wachtende in een lange rij bestelde ik het eerste jaar zo'n tien harinkjes.

We gaan de goede kant op…

18 juni 2021

Versoepelingen nog iets naar voren gehaald: vanaf 26 juni minder regels

Het kabinet wil Nederland nog wat sneller dan gepland, namelijk vanaf zaterdag 26 juni, grotendeels van het slot halen. Het maximale aantal mensen dat je thuis mag ontvangen wordt dan 8 personen, er mogen meer gasten in restaurants (tot 100 personen) en sportwedstrijden zijn weer toegestaan. Dat melden bronnen aan de NOS.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Een eend hoort in de vijver!

11 juni 2021

Door: Pieter van Dijk

Het Nonnenklooster aan de Loudelsweg, heeft een rode draad door mijn leven gespeeld. Mijn moeder werkte er, als verpleegkundige voor de zieke zusters Ursulinen. Dus het dak boven mijn hoofd en het voedsel wat ik als tiener at en de kleding die ik droeg, kwamen grotendeels daar vandaan.

Vanaf 3 juli 2021 verbod op plastic bestek, borden en rietjes

11 juni 2021

Terugdringen plastic soep

Vanaf 3 juli 2021 geldt er een verbod op plastic bestek, borden, roerstaafjes, rietjes en piepschuimbekers en -houders (EPS) voor eenmalig gebruik. Wat betekent dit en wat zijn goede, bruikbare en betaalbare alternatieven? KHN geeft advies.

Rondje horeca… 27. Boschlust compleet vernieuwd

11 juni 2021

Boschlust is een oase van rust en een fantastische uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochtjes door de omgeving van Bergen

Aan de buitenkant van dit prachtige historische pand uit 1911 zijn de historische kenmerken van het voormalige hotel nog zichtbaar, maar eenmaal over de drempel worden gasten verrast door een combinatie van karakteristieke details en moderne luxe in een landelijk interieur.

Na een stroeve start in 2021 vindt de horeca vanaf de tweede helft van het jaar weer de weg omhoog

11 juni 2021

ING: grote herstel in de horeca pas in 2022

Na een stroeve start in 2021 vindt de horeca vanaf de tweede helft van het jaar weer de weg omhoog. De mate van het herstel is grotendeels afhankelijk van de snelheid waarmee de beperkende maatregelen worden teruggedraaid.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… het bordeel

Door: Pieter van Dijk

Als zoon van een kapitein, word je regelmatig geconfronteerd met dames van lichte zeden. In elke haven wil de bemanning aan de rol, tijd om een liefdesrelatie op te bouwen hebben ze niet! Behoefte aan seks wel en tegen betaling worden ze plaatselijk verliefd. Het heeft verder niet zoveel om het lijf. Letterlijk en figuurlijk niet. Zo werden broer Jaap en ik als peuters al ingezet, om in een havenplaats in Engeland, de plaatselijke lichtekooien te vermurwen met onze aandoenlijke koppies. De bemanning voer er wel bij en ach dat wij er nu een trauma aan hebben overgehouden… Nog vers in mijn geheugen licht de keer dat ik, ook weer in een Engels dorpje (Sharpness), onbesuisd de hut van Willem, de boots binnen stormde. Ik was een jaar of 12 a 13, vol met gierende hormonen en daar in de hut zaten Molly en miss Page, allebei naakt. Terwijl ik verbluft naar de dames staarde, werd ik vanachter in mijn nekvel gegrepen en de hut uitgezet. Om vervolgens door Willem toch maar weer te worden binnengeroepen. Want hoeren aan boord smokkelen, daar was de cap (mijn vader de kapitein) erg streng op. En om het zoontje van de cap zo weg te sturen, dat was te risicovol. “You like what you see?” Miss Page stelde zich in haar nakie gewoon voor, door me een hand te geven. Schuchter, met rood hoofd, gaf ik haar ook een hand, zoals mijn opvoeding geleerd had, intussen mijn ogen maar op 1 plek gericht. En nadat ik Willem beloofd had niets tegen me pa te zeggen, mocht ik van Molly even aan haar borsten zitten. Volgens mij ben ik met rode oortjes, de hut uitgestormd. Weg was alle branie van een puber. Het had wel tot gevolg dat toen de reder een 2 maanden later aan het eind van die trip, in Delfzijl aan boord kwam en quasi geïnteresseerd aan het zoontje van zijn kapitein vroeg? Wat hij wilde worden? Ik pooier als antwoord gaf. Mijn vader verslikte zich en met rood hoofd stamelde. “Ik dacht dat je iets in de handel wilde?” Nou dat is toch ook handel, antwoordde ik bijdehand! Die avond was het ‘bij de handje’ een stuk stiller en wreef zijn vele zere plekken. We maken een sprong. Eindelijk wist ik duidelijk wat ik wilde worden. Het beroep paste precies bij mijn hang naar avontuur, reislust en snel verveeld raken. Programmamaker bij de televisie. Dat jaar stelde de media academie voor het eerst haar deuren open, voor mensen die nog niet bij de omroep werkten. Hier wilde ik heen en regelde dat ik 1 van de 8 deelnemers was, uit 368 aanvragen. Probleem was, dat het toch een aanzienlijk bedrag was. Hoe moest ik dat opbrengen, met mijn werk in de horeca? Erger nog, ik had besloten dat het beter was om even juist niet in de horeca te werken. Dan begon ik fris aan de opleiding. Een vriend, ik zal geen namen noemen, leende mij het geld. Maar terugbetalen was wel even een dingetje, zonder inkomen. Echt moeilijk deed hij niet, tot hij met een voorstel kwam. “Luister, ik heb een voorstel, je mag Nee zeggen? De nieuwsgierigheid was direct gewekt? Het kwam erop neer dat ik voor een periode een bordeel(tje) in Amsterdam moest runnen en dan was ik van mijn schuld af. Natuurlijk zei ik ja, dit was weer te veel avontuur om Nee te zeggen! Hij nam me mee en stelde mij aan de dames voor, er waren 2 Antilliaanse meisjes en Heike, ietsje ouder en uit Luxemburg. Ik kocht een oude Toyata Starlet om elke dag naar Amsterdam te kunnen. Als er geen klanten kwamen en veel waren het er in het begin niet, dan zat ik met de meisjes te toepen of een ander spelletje te doen. Hoewel ze in hun sexy lingerie zaten, was er totaal geen spanning tussen ons. Tot de telefoon of de deurbel ging, dan stond het ineens bol van de feromonen. Iets waar ik me toch elke keer over verbaasde, ook al begreep ik het wel. Tenslotte als de andere de klant kreeg, dan verdiende jij niets. Maar hoe vrouwen in een handomdraai, zoveel lust en verleiding kunnen oproepen…? De eerste keer, besloot ik bij mijn vriendin Annemarie in Amsterdam te blijven slapen Ze wist waar ik vandaan kwam en toen ze de deur opende, was ze heel afstandelijk en vond het toch maar vreemd, dat ik zojuist bij de hoeren vandaan kwam en ik kon haar moeilijk overtuigen dat er echt niets gebeurd was. Dat begreep ik best wel. Maar laat ik vertellen over Heike de Luxemburgse. Met haar bouwde ik een bijzondere band op en ze had het vaak over haar dochter waar ze me aan wilde voorstellen, maar die wist van niets en mocht niet weten wat haar moeder allemaal deed. Heike was een beetje op de vlucht voor haar vriend, die bij de IRA zat. Ze vertelde haar verhaal hoe ze eerst als lasser op een werkplatform op zee had gewerkt, tot ze doorkreeg, dat ze op een andere manier veel meer kon verdienen. Op een gegeven moment begon ze te ontdekken, dat ze eigenlijk zich aangetrokken voelde tot de wat extremere vormen van seks. Ze deed dus aan hard SM en van de verhalen die ze vertelde, kreeg ik het gevoel, wat een hond heeft als hij zijn staart tussen de benen doet. Alhoewel ik deze verhalen eigenlijk moet vertellen omdat haar Duits, Luxemburgs accent heel erg bijdraagt aan het effect van het verhaal, zullen jullie dat effect er nu zelf bij moeten bedenken. Luister, huiver en lach! “Nou, ik had dus ontdekt dat ik ‘anders’ was en beschloot mijn geld hier mee te gaan verdienen. Huurde een kamertje, kocht een zweep en liet het wat verbouwen, schilderen en inrichten. Ik wist toen nog bijna nietsch over hard SM, zeker niet wat ik nu doch weet. Mijn eerschte klant kreeg nummer 101, zodat hij niet kon weten dat hij de eerschte was. (Vooral dat vond ik persoonlijk reuze aandoenlijk). Hij ging liggen en ik rosschte hem af met die schweep, waarop hij begon te gillen. Ik dacht nog, Oh mijn God ik schla veelsch te hard. In het kamertje lagen wat kartonnen schtaven, van de verbouwing en die pakte ik maar. Alleen toen ik schloeg was er een grote knal, und die klant heb ik niemaals wieder gezien.” Nu keek ik Heike verbaasd aan? “Ja er zat een tl balk in…” Onverdroten ging ze verder met het volgende verhaal. “Somsch, willen klanten eenzame opschloiting. Nou dat isch heel lucratiefff, want alsch je mazzel hebt, dan help je twee klanten tegelijk.” Heike legde uit dat het vaak mensen uit de zakenwereld waren, die een hoge functie hadden, bijvoorbeeld in het bankwezen. “Nou ik weet nogg, ik werkte in een bordeel alsch de hoerenmadam en deed zelf de hard sm kant. Voor weinig had ik een soort hondenhok laten timmeren op het balkon en ich weiss nogg, het wasch ergens in december, Sinterklaasch wasch net geweescht. In het begin van die avond, kreeg ik een klantje voor eenzame opschloiting en ik kleedde hem uit en schloot hem op. Maar etwa§ ging ganz verkeerd die avond. Twee hoeren kregen ruzie, met vechten, dusch die heb ik even gegrepen en het wasch ook nog heel druk. Tegen 4 uhr heb ik de tent geschloten en ineensch bedacht ik. “Mijn got, die klant, op het balkon…, in december... Schnell heb ik hem eruit gehaal en ik dacht, die gaat dood. Met zijn kleren en wat dekensch heb ich hem maar in een portiek gelegd. Und die hab ich ook niemahlsch wieder gesehen… Toen ze ging vertellen over haar slaven, hoe ze 3x had gedacht dat ze er één had doodgeslagen en beschreef over spijkers door de balzak, sigaretten uitdrukken en zo, werd het me te veel. Intussen had ik door dat ik ook niet helemaal geschikt was voor deze wereld, want de Antilliaanse wilde het geld nooit afgeven en stuurde erop aan dat ik haar moest meppen en ik heb nog nooit een vrouw geslagen en zal dat ook nooit doen! Uiteindelijk kwam haar vriend Heike weer op het spoor en ze smeerde hem. Wel nam ze de kleine kas en mijn boek van Oriana Fallaci (een man) mee. Ze liet een briefje achter waarop ze schreef dat ze het boek had mee gejat als aandenken aan mij. Dat vond ik ergens wel weer een heel bijzondere twist. Pieter van Dijk

Rondje horeca… 26. Als het aan de horeca ligt, komt er al eerder een einde aan de mondkapjesplicht en 1,5-meterregel

4 juni 2021

Het lijkt erop dat clubs -onder voorwaarden- al vanaf 30 juni open kunnen

"In de club, kroeg en discotheek moeten mensen tegen elkaar aan kunnen staan. Daar is hun verdienmodel op gebaseerd", zegt Robèr Willemsen, voorzitter van KHN.

Inkomsten horeca gehalveerd in eerste drie maanden 2021

4 juni 2021

Winkelverkopen hoger dan voor begin pandemie

De omzet van horecabedrijven is vorig kwartaal bijna gehalveerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van het CBS. Tegelijkertijd werd bekend dat de inkomsten voor winkeliers vorige maand hoger waren dan voor het begin van de pandemie, met name voor verkopers van eten, drinken en goederen voor woninginrichting.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… een schattig klein bokje

28 mei 2021

Door: Pieter van Dijk

Wat vieren de Christenen eigenlijk met Pinksteren? Op Pinksteren verspreidden zich tongen als van vuur over de apostelen. Deze begonnen daarop alle volken in hun eigen taal toe te spreken en zo werd het Christendom uitgedragen Tja dan vraag je jezelf af wat vierden wij eigenlijk met Pinksteren? Waarom durf ik zo maar te beweren dat het standaard één van de zwaarste weekenden elk jaar was? Het begint allemaal op de vrijdag ervoor. Traditioneel werd er in Noord- en Zuid- Holland en op sommige plekken in Friesland Luilak gevierd. Als kind hadden we al maanden de melkdoppen van de flessen melk en schoolmelk verzameld, om die vervolgens aan je spaken van de fiets te doen, dat gaf een mooi ritselend geluid. Er waren zelfs vergevorderde techneuten die met touw wat strakgespannen stond, een blikje en volgens mij vet, een soort sirene wisten te maken, maar dat is mij nooit gelukt. Dat was Luilak voor gevorderden. Op de dag voor luilak, ging je met wasknijpers en karton in de weer om een soort ratel op je spaken te maken, conservenblikjes aan een touwtje erachter, de wekker op zes uur en gaan. De hele buurt moest wakker!! Dat op de hoek Meerweg, begin Nesdijk, die buurt voornamelijk uit ouders van de luilakkende kinderen behoorde, mocht de pret niet drukken. Zeep op ramen werd al snel als Not Done beschouwd en veel rottigheid werd er in onze stille en rustige buurt niet uitgehaald. Toen ik een jaar of 14 was, kwamen we zo af en toe in La Bicyclette aan de dorpsstraat, waar we de entourage vormden van de wat oudere garde, die vaak al brommertjes hadden. Tegen Pinksteren gonsde het verhaal rond dat we er een groot Luilak strandfeest georganiseerd zou worden en er zou verzameld worden midden in de nacht bij La Bicyclette. Iedereen ging! Met mijn vrienden Michel Derksen en JP Ruijters, overlegden we en al was het feest nog niet echt voor ons bedoelt, hier moesten we bij zijn, maatje John van der Steen, zou ook zeker komen en ik ging naar huis om mijn moeder te bewerken. Dat moest geen probleem zijn, vanwege recente scheiding, logeerden we bij de familie Zwakman en ongegeneerd buitte ik als puber haar schuldgevoel uit. Ah Mam, iedereen gaat en… Ze ging overstag, ik zette de wekker op ietsje voor middernacht en toen eruit. Deze keer natuurlijk geen blikjes aan mijn fiets, dat was niet Cool meer. Bij La Bicyclette aangekomen was het wel wat stil, wat zeg ik? Doodstil, er was niemand? Hoe kon dit nu? JP, wist toch zeker dat hij zou gaan en Michel had nog gezegd dat als hij niet mocht, hij hem via het zolderraam stiekem zou peren? Tot zeker 1 uur heb ik staan wachten of er iemand kwam? Om daarna weer terug te gaan. Inmiddels was de deur bij huize Zwakman op slot, dus klom ik maar via het balkon naar wat tijdelijk de slaapkamer van mij en mijn moeder was. Daar wilde ik naar binnen sluipen en kon gelijk kennis maken met Willem, de nieuwe vriend van mijn moeder. Maar daar weet ik niets meer van, dat heb ik verdrukt. Tenslotte, als puber, doen je ouders niet aan seks, toch? Maar wat maakt Pinksteren nu zo zwaar? Reken en beleef even mee. Vrijdag op zaterdag Luilak, later zijn er diverse bos, duin en strand feestjes gevolgd, die de hele nacht doorgingen. Zaterdag op zondag, werd het sowieso laat als je in de Horeca werkte en na een paar uur slaap, was er in Schoorl meidenmarkt. Iedereen uit deze omgeving kent dat fenomeen en bij Honky Tonk, was het op en top gezellig. Meestal stonden de gebroeders Hensen daar, om de rust te bewaken. Wat ze heel goed lukte. Maar het kon ook wel eens voor komen dat de broers onenigheid kregen en elkaar even tot de orde riepen. Dan was het dorp gelijk weer in twee kampen verdeeld. Ik hoorde altijd bij het kamp van Rob, want dat was een goede stapmaat van me en ik heb wel wat leuke avonturen met hem beleefd. Die ik lekker niet ga vertellen. Maar goed, als je de zondagmiddag op de meidenmarkt overleefde en je had jezelf tegen de avond weer nuchter gedronken, of wat hulpmiddelen ingezet. Dan gingen we na sluit door naar Purmerend, Pinkster drie om een bokkie te kopen. Ooit belandde ik daar met een groepje portiers. Jos Kuiper, nog in zijn goede tijd, Leo Kok, niet altijd een vriend, volgens mij Sabatti of Joop er ook bij en nog wat…? Maar strekking van het verhaal was dat we daar stonden, schouders breed en boos, dreigend kijken. In een moordend tempo het nodige bier naar binnen klappend. Een bokkie heb ik nog nooit gekocht en volgens mij, kan ik me ook niet herinneren ooit enig vee gezien te hebben? Maar dat ligt aan mij! Want hilarisch was de keer dat op dinsdag middag na pinksterdrie, Cor de Bree, in ietwat aangeschoten staat, bij Piet Vermeulen binnenkwam. In zijn armen had hij een schattig klein bokje. “Kijk Piet, voor Susanne" Piet’s jongste dochter vloog op het jonge, vertederend beestje af en omarmde hem liefdevol, terwijl het geitje gelijk maar wat keuteltjes poepte in het restaurant. De paniek stond in Piet’s ogen om plaats te maken voor boosheid. Het heeft nog dagen geduurd om Susanne te laten wennen aan het idee, dat er toch geen geitenbokje was. Piet is nog weken boos en verbolgen gebleven, wat wij weer leuk vonden…Tenslotte was hij zelf een meester in het plagen. En het hertenkamp had er zomaar ineens een nieuwe bewoner bij…

Rondje horeca… 25. Een uitleg over de mogelijke versoepelingen voor de horeca

28 mei 2021

KHN wil opening volledige horeca bij stap 3

Met de nieuwe versoepelingen is een vervolgstap richting de heropening van de horeca gezet. Maar nu is het volgens KHN tijd voor het kabinet om door te pakken en de horeca per 2 juni volledig te heropenen.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Lucy in the Sky with Diamonds

21 mei 2021

Door: Pieter van Dijk

Picture yourself in a boat on the river...

Rondje horeca… 24. Een nieuw hotel in Bergen

21 mei 2021

Interview met eigenaar van hotel Joli, Bart Dijkstra

In de serie gesprekken met Bergense horecaondernemers hebben we in deze editie Bart Dijkstra van restaurant Studlers, die kort geleden Hotel Het Witte Huis overnam.

Vers van de pers: het Bergens Kookboek. Een ode aan onze horeca

14 mei 2021

Op de foto vlnr. de initiatiefnemers Elána Bon en Liz de Rover

Afgelopen donderdag kwamen Elána en Liz op bezoek bij de redactie van de Flessenpost om het eerste exemplaar van hun prachtige Bergense Kookboek te overhandigen. En… het resultaat overtreft onze stoutste verwachtingen. Het is een juweeltje geworden die in geen enkele keuken in Bergen mag ontbreken.

Rondje horeca… 23. Zaterdag 15 mei gaat het Ruïneveld-terras weer open

14 mei 2021

Interview met André Rzepka

Kom weer genieten op het eeuwenoude Ruïneveld onder het genot van een hapje en drankje...

Gemeente waarschuwt horecaondernemers…

14 mei 2021

Stop criminele 'weldoeners'. Je kunt maar één keer nee zeggen!

Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de pandemie. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca gebruikelijk zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren in het pand van een ondernemer.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Jeanette Winder

14 mei 2021

Door: Pieter van Dijk

Ziltmeester, deed vandaag al vroeg zijn konde…

Het Bergens Kookboek – een ode aan onze horeca

7 mei 2021

Wouter Apol – chefkok bij de Ware Jacob

In mei rolt Bergens Kookboek eindelijk van de persen! Een kookboek met recepten en verhalen van de horeca uit Bergen & Bergen aan Zee. Totdat Bergens Kookboek daadwerkelijk in de winkels ligt, kun je hier elke week op vrijdag van een voorproefje genieten.

Het Bergens Kookboek – een ode aan onze horeca

30 april 2021

Ilka Bon – Ladychef bij The Bourbon Room over haar recept: kip, patat & appelmoes

In mei rolt Bergens Kookboek eindelijk van de persen! Een kookboek met recepten en verhalen van de horeca uit Bergen & Bergen aan Zee. Totdat Bergens Kookboek daadwerkelijk in de winkels ligt, kun je hier elke week op vrijdag van een voorproefje genieten.

Terug