Deel

Horecabeleid ‘Gastvrij Bergen 2’ Gemeente Bergen in de maak

Bijeenkomst op op donderdag 19 april 19.30 in de Blinkerd

Horecabeleid ‘Gastvrij Bergen 2’  Gemeente Bergen in de maak

Gemeente Bergen werkt samen met haar inwoners, (horeca)ondernemers, strandexploitanten aan een nieuw horecabeleid. Gemeente Bergen wil een aantrekkelijke gemeente zijn en blijven met een divers aanbod van voorzieningen voor haar bewoners, voor en met ondernemers en voor bezoekers. Een gevarieerd horeca-aanbod is hierin van essentieel belang.

Burgemeester Hafkamp: “Gemeente Bergen kent een rijke en levendige horeca. De vele cafés, restaurants en strandpaviljoens met hun terrassen zorgen voor levendigheid en aantrekkelijkheid van onze dorpen, zowel voor bezoekers als inwoners. De horeca verdient niet alleen de aandacht vanwege het belangrijke aandeel dat de sector levert in de werkgelegenheid, maar ook vanwege de bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de gemeente Bergen als geheel. Daarom kijken we samen met diverse partijen naar de opbouw van het nieuwe Horecabeleid.”

In gesprek over horeca
De huidige horecanota ‘Gastvrij Bergen 1’ is aan actualisatie toe. De nieuwe nota ‘Gastvrij Bergen 2’ is opgesteld na diverse gesprekken met belanghebbenden: horecaondernemers, Koninklijke Horeca Nederland, diverse vertegenwoordigers van bewonersverenigingen en politie.

Uit de gesprekken blijkt dat de belangen van horecaondernemers en politie soms haaks tegenover de zorgen van omwonenden staan. Daarom wordt op donderdag 19 april 2018 een discussieavond over het horecabeleid georganiseerd. Voor deze bijeenkomst zijn de volgende partijen uitgenodigd: de horeca- en strandexploitanten, detailhandel, bewoners(verenigingen),politie,Brijder stichting, Koninklijke Horeca Nederland en de gemeenteraad (als toehoorder). De input uit deze avond wordt meegenomen en eventueel ingepast in de nieuwe horecanota ‘Gastvrij Bergen 2’. De discussieavond vindt plaats in dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl. Inloop vanaf 19.00 uur, start bijeenkomst 19.30 uur tot 21.00 uur.

Hoe dan verder?
Na het verwerken van input uit de discussie maakt het college een voorstel aan de raad. Het is aan de raad om de nota vervolgens vast te stellen.

De concept horecanota Gastvrij bergen 2 is hier te vinden.

 

Meer 'Horeca':

Een tafeltje reserveren doe je tegenwoordig via BookDinners

16 maart 2018

BookDinners is een branche-initiatief van, voor en door restaurants

Met dit platform krijgen restaurants zelf de regie over de relatie met hun gasten, de gastgegevens en marketingacties.

Rondje horeca... 11

16 maart 2018

Samenvatting Horecanota Gastvrij Bergen 2

Een goed functionerende horecabranche is van belang voor het aantrekken van bezoekers, waaronder toeristen en winkelend publiek...

Rondje horeca...10

9 maart 2018

Ik had al zo’n vermoeden

Afgelopen weekend had ik een tafeltje gereserveerd bij The Bourbon Room in de Jan Oldenburglaan in Bergen.

Rondje horeca...10

9 maart 2018

Ik had al zo’n vermoeden

Afgelopen weekend had ik een tafeltje gereserveerd bij The Bourbon Room in de Jan Oldenburglaan in Bergen.

Sta op tegen verbod rookruimtes horeca!

9 maart 2018

Ik dacht dat het niet veel gekker kon in Nederland maar dus toch’, betoogt Martijn Veen in zijn nieuwe blog

Stichting Clean Air Nederland heeft de rechter zo gek gekregen om rookruimtes te verbieden in de horeca. Inderdaad, alleen de horeca. Deze nieuwe regel geldt – u leest het goed –

Kunnen we binnenkort een rookverbod op het terras verwachten?

2 maart 2018

Hoe denkt u hier over?

Na de kroeg en het restaurant is het terras het nieuwe strijdtoneel waarop niet-rokers hun rokende medemens zullen verjagen. Dat voorspelt horeca­kenner Wouter Verkerk.

Rondje horeca...9

2 maart 2018

Omzet horeca (Bergen) gestegen, maar omzet van cafés, eetcafés en koffiebars valt wat terug

Opbrengsten horeca nemen al vijf jaar toe. De omzet van hotels, restaurants en cafés is in het vierde kwartaal van 2017 met 0,5 procent gestegen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Politie waarschuwt horecabedrijven regio Bergen voor eetpiraat

2 februari 2018

Zelfs fooienpot gaat mee

De politie waarschuwt horecabedrijven en tankstations langs de kust voor een notoire wanbetaler. Een vrouw eet, slaapt en tankt naar hartenlust...

Rondje horeca... 8

23 februari 2018

Op zoek naar de Ware!

Omdat de bekende Bergense topkok Ilka Bon (o.a. Merlet - Fabbrica) alweer een tijdje bij de Ware Jacob werkt, dacht ik dat het wel eens tijd werd voor een bezoekje aan het restaurant.

waarom in de horeca werken goed is voor je carrière. Door Manon Heitkamp

16 februari 2018

Je leert prioriteiten stellen

Werken in de horeca is populair onder jongeren en studenten. Het is niet alleen leuk, maar je leert ook een hoop door te werken in de horeca. Deze ervaring neem je voor altijd met je mee en kan wellicht van toegevoegde waarde zijn in je verdere carrière.

Rondje horeca...7

16 februari 2018

Na een aantal jaren rust ‘op het rookfront’ zal deze uitspraak voor enorme onrust zorgen onder horecaondernemers

In een eerste reactie laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten ‘teleurgesteld’ te zijn in de uitspraak van het hof in Den Haag. Dat bepaalde deze week dat rookruimtes niet langer mogen in de horeca.

KHN stuurt brandbrief naar VWS over verbod rookruimtes

16 februari 2018

Veel horecaondernemers hebben tienduizenden euro’s geïnvesteerd

Koninklijke Horeca Nederland heeft een brandbrief naar staatssecretaris Blokhuis van VWS gestuurd om haar zorgen te uiten over het verbod op rookruimten in de horeca.

Rondje horeca...6

9 februari 2018

Fijne culinaire thema’s bij Bergense restaurants

Lekker uit eten kun je natuurlijk overal in ons dorp, maar hoe leuk is het om met een gezelschap aan te schuiven bij een special georganiseerd culinair evenement. Ik heb er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Lekker met je lief uit eten op Valentijnsdag

9 februari 2018

Waar en wanneer: In de beste Bergense restaurants op 14 februari a.s.

Je kunt je lief  een roos geven of een kaartje sturen, maar wat dacht je van een romantisch diner in een van de vele fijne Bergense restaurants? De liefde wordt deze woensdag wereldwijd gevierd.

Samenvatting van de horeca conceptnota gemeente Bergen

14 februari 2018

Verruimen openingstijden strandexploitanten

De conceptnota zal nog aan het college voorgelegd worden. Een goed functionerende horecabranche is van belang voor het aantrekken van bezoekers, waaronder toeristen en winkelend publiek, maar ook een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bewoners en bedrijven. De horeca fungeert als ontmoetingsplek van bewoners, bezoekers en voor flexwerkers.

Rondje horeca... 5

2 februari 2018

Nieuw in Bergen, de Bourgondiër bij je thuis

De Bourgondiër ‘bij je thuis’ is sinds een aantal weken het thuisbezorgrestaurant van de sympathieke chef-kok Tim Bakker. Nadat Tim de laatste tien jaar o.a. als chef-kok bij restaurant Van Speijk heeft gewerkt en momenteel eigenaar is van Café MontBlanc, is hij nu begonnen met het bezorgen van fijne gerechten uit verschillende werelddelen.

Heb jij wel eens nagedacht over een fijne job in de Bergense horeca?

19 januari 2018

Elf kenmerken van een geboren gastvrouw en -heer

Gastvrijheid, wat is dat nou precies? Sommige mensen stralen het van nature uit, anderen moeten er hard voor werken. Het is een gevoel wat moeilijk te definiëren is. Toch herken je het meteen als iemand gastvrij is!

Vanaf half februari van start, Egmonds abdijbier uit de eigen ketels

25 januari 2018

Abdijbier Sancti Adalberti. Het eerste bier wordt opgedragen aan graaf Lamoraal van Egmont

Brouwerij Egmond gaat half februari officieel van start. De opening wordt verricht door abt Gerard Mathijsen van de Sint Adelbertabdij en burgemeester Hetty Hafkamp. Zij zullen het productieproces starten voor het eerste Egmonds abdijbier uit de eigen ketels sinds de verwoesting van de abdij in 1573.

Uitnodiging voor horecaondernemers...

25 januari 2018

Kennissessie ‘Kansen in de Horeca’ op 14 februari

De Horeca in de regio Bergen is goud waard! Want de horeca in combinatie met de prachtige omgeving, trekt veel publiek. Daarbij is de horeca ook zeer innovatief. Deze innovaties zijn vaak vooral gericht op de beleving van de gasten en de kwaliteit van producten.

Bistronomie ’t Parkje weer open. Nieuwe kaart, nieuwe gezichten, nieuwe activiteiten

26 januari 2018

Remco Tensen nieuwe Chefkok

Bistronomie ’t Parkje was zo’n twee weken dicht om na de drukte van de feestdagen weer een frisse wind door de zaak te kunnen laten waaien. Dat is gelukt! Vanaf vandaag treft u Remco Tensen als chef-kok aan in de keuken.

Restaurant Bergen Binnen bestaat 10 jaar

26 januari 2018

Special 3 gangen jubileum menu

Het is in februari alweer 10 jaar geleden dat Sander Houtenbos en Natasja Klaver restaurant Bergen Binnen overnamen. Ze zijn indertijd begonnen met een laagdrempelige kaart, maar door de jaren heen is het niveau aanzienlijk gestegen en daar zijn ze best trots op.

Rondje horeca...

26 januari 2018

Een van Frankrijks grootste culinaire helden is niet meer RIP

De wereldberoemde Franse topkok Paul Bocuse is vorige week in zijn slaap overleden Hij is 91 jaar oud geworden. Bocuse was een van de grondleggers van de Nouvelle Cuisine, waarmee hij alle regels van de Franse keuken overboord gooide.

Horecatrends in 2018: Alcohol op z'n retour

19 januari 2018

Maar of dat ook voor Bergen geldt...

Er komen steeds meer alcoholvrije bieren en cocktails in cafés en ook restaurants die een alcoholvrij arrangement bieden. Dan krijg je bijvoorbeeld gefermenteerde drankjes of een heel bijzondere thee, wat je in de Aziatische keuken al veel vaker ziet.

Rondje horeca...

19 januari 2018

Rijstepap, maar dan uit de culinaire zevende hemel

Als er één gerecht is waar ik echt dol op ben, dan is het wel risotto. En dan met name truffelrisotto. Ik maak het zelf met enige regelmaat, maar als ik in een restaurant ben waar het op de kaart staat, dan is mijn keuze snel gemaakt. De voorlaatste keer dat ik het mocht proeven, was op oudejaarsavond bij The Bourbon Room. Aan tafel bereid door eigenaar Sherwin. Voortreffelijk!

Rondje horeca...

Waar Bergen uniek in is

Bergenaren zijn als het om gezelligheid gaat echte ‘die hards’, want zeg nou zelf… wie bedenkt het om na oudejaarsavond op de eerste dag van het nieuwe jaar gelijk weer vol gas te geven en na de champagneplons in Bergen aan Zee even een warme douche te nemen en daarna gelijk het feestgedruis weer in te rollen?

Altijd al vinoloog willen worden?

12 januari 2018

Heb je serieuze wijnambities? Je bent dan bij de Vinologenopleiding aan het juiste adres

Onconventioneel met een unieke online leermethode. De Vinologenopleiding is een wijnopleiding voor zowel mensen die wijn als hobby hebben en een serieuze wijnopleiding willen volgen als voor mensen die beroepsmatig een wijnopleiding willen volgen.

Restaurants komen met concurrent voor reserveringssite Iens

12 januari 2018

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert 'Bookdinners'

Uit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert 'Bookdinners' eerder deze week op de Horecava-beurs.

Hotel blooming door Zoover uitgekozen tot beste accommodatie van Noord-Holland

En het 5e best scorende hotel van heel Nederland!

Dit jaar is er een nieuwe Award uitgereikt: de Zoover Award Regiowinnaar. In de twaalf provincies en de Waddeneilanden hebben de best scorende accommodaties een Zoover Award Regiowinnaar ontvangen.

Rondje horeca...

12 januari 2018

En toen was er even rust

De feestdagen zijn achter de rug en de Ruïnekerk IJsbaan is afgebroken. U, ik en de horeca moeten de saaie wintermanden door zien te komen. De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen zijn, dus logisch dat iedereen nu even op adem moet komen.

Gevraagd: horecapersoneel in Bergen (aan Zee)

13 maart 2018

Gratis rubriek voor horecaondernemers

Momenteel staan er meer dan 30 vacatures op in deze rubriek. Altijd al willen werken in Bergense horeca? Dan is dit je kans!

Terug