Horeca in de media: zonder bank opent dit ondernemersstel drie zaken in twee jaar
Van Bij Merel naar... Kaatje’s Bakery Café
Gepubliceerd: 26 mei 2023
Thom Groenendal en Agnes Raggers openden zonder bank binnen twee jaar drie horecazaken, waarbij bij nummer twee en drie slechts een maand zat tussen het eerste gesprek en de handtekening. ‘Als ik iets wil, houd ik van doorpakken.’
Voor startende ondernemers is het niet gemakkelijk een eerste eigen zaak te openen. Financiering door een bank is vaak lastig zonder track record. Maar er zijn mogelijkheden om horeca te openen zonder bank, ondervonden starters Thom Groenendal en Agnes Raggers.
Groenendal ging in coronatijd nadenken over de volgende stap in zijn carrière. Hij werkt dan zo’n acht jaar als f&b manager bij blooming in Bergen, het Noord-Hollandse dorp waar hij ook woont, en wil voor zichzelf beginnen. In Egmond stond al een tijdje een restaurant te koop, Mats. Groenendal komt oorspronkelijk uit Egmond en kent de locatie.
Lees hier verder.
Bron: www.missethoreca.nl
Foto: Ernest Selleger