Hoogste punt nieuwbouw Berger Scholengemeenschap

Een nieuw gebouw waarin de fijne, vertrouwde en veilige sfeer van de BSG volledig tot zijn recht zal komen

Hoogste punt nieuwbouw Berger Scholengemeenschap

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwbouw van de Berger Scholengemeenschap aan de Rondelaan in Bergen. Het hoogste punt is donderdag 28 maart bereikt. Met deze belangrijke mijlpaal komt de verhuizing van de BSG terug naar de Rondelaan in zicht. Het nieuwe schoolgebouw van de BSG opent begin 2025 de deuren.

Donderdag 28 maart vieren BSG-medewerkers samen met het bouwpersoneel, omwonenden en leerlingen van de Bosschool – de BSG-leerlingen van de toekomst – dat het hoogste punt is bereikt. De BSG-huisband verwelkomt iedereen op de bouwplaats met muziek, medewerkers van aannemersbedrijf J.M. Putter zullen samen met BSG-medewerkers naar de bovenste verdieping lopen en de vlag hijsen.

Arjan Putter van aannemersbedrijf J.M. Putter vertelt over de voortgang van de bouw: “Het dak wordt de komende weken waterdicht gemaakt. Dan gaan we verder met het afmaken van de buitenkant en daarna met het afbouwen van de binnenkant.”
Ook rector Reinoud Buijs is verheugd dat nu al het hoogste punt is bereikt en benoemt de samenwerking tussen gemeente, aannemer en de school: “Bijzondere prestaties zijn niet alleen toe te schrijven aan hard werken. Samenwerking tussen alle partijen is minstens net zo belangrijk.”

Komende week is ook de voor scholen belangrijke centrale aanmeldingsweek, hierover zegt Buijs: ‘We zijn verheugd dat zoveel leerlingen uit groep 8 de keuze maken voor de BSG. De leerlingen starten komend schooljaar op de tijdelijke locatie, die de kleinschaligheid van de basisschool benadert. Rond de kerstvakantie verhuizen we terug naar de prachtige locatie aan de rand van het Bergerbos. Een nieuw gebouw waarin de fijne, vertrouwde en veilige sfeer van de BSG volledig tot zijn recht zal komen.”