Hoe lever jij een bijdrage aan de samenleving?

Vrijwilligerswerk Alkmaar en Bergen. Kijk eens wat er voor jou te doen valt...

Een veel gehoord probleem is een vrijwilligerstekort. Vacatures bij organisaties worden lastig vervuld en het aantal particuliere hulpvragen stijgt. Deze ontwikkeling vraagt om een andere aanpak. Team Vrijwillig is er van overtuigd dat de wil om vrijwilligerswerk te doen er nog steeds is, maar dat het werk anders ingericht moet worden. Minder kijken naar de behoefte van de organisatie of de hulpvraag en des te meer kijken naar de behoefte van een potentiële vrijwilliger. Wij zijn gestart met groepjes vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in of affiniteit hebben met een bepaalde activiteit.

Alkmaar Sport klopte bij Team Vrijwillig aan met de vraag of we een poule van vrijwilligers kunnen samenstellen van mensen die een bijdrage willen leveren aan sportactiviteiten. Eenmalig, zo af en toe of structureel. Speciaal voor onze sportievelingen in Alkmaar, organiseert Alkmaar Sport samen met Team Vrijwillig een rondleiding op vrijdag 2 september om 10.00 uur. Sportieve, ijskoude feitjes die je nooit eerder gehoord en gezien hebt en een kijkje achter de schermen van De Meent.  Aanmelden kan via www.teamvrijwilliger.nl/alkmaarsport. Wij willen graag in gesprek komen met mensen die op zijn of haar manier een bijdrage zouden willen leveren aan de samenleving. Want… laten we wel wezen, wie wil dat nou niet?

Ruim 5000 Alkmaarders leveren in hun stad als vrijwilliger een bijdrage aan de sport
Trainers en bestuurders, maar ook kantinemedewerkers, personen die het park onderhouden en gastheren of -vrouwen bij evenementen. Sporten is belangrijk en samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan gaan en blijven bewegen! Genoeg reden voor Alkmaar Sport en Team Vrijwillig om de handen ineen te slaan. Inwoners die – op wat voor manier dan ook – geïnteresseerd zijn in sport in het algemeen of de Alkmaarse sport in het bijzonder, kunnen zich aanmelden voor een unieke rondleiding op vrijdag 2 september door hét vlaggenschip van Alkmaar op het gebied van sport: Sportcomplex de Meent. Na afloop van de rondleiding worden zij geïnformeerd over de mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan het Alkmaarse sportlandschap. Structureel, periodiek of eenmalig; er zijn veel mogelijkheden om van betekenis te zijn bij sportactiviteiten. Maar natuurlijk ook bij andere activiteiten.
Team Vrijwillig zet zich elke dag in om het vrijwilligerswerk optimaal te ondersteunen, stimuleren, waarderen en te promoten in Alkmaar, Bergen en Dijk en Waard.