Hoe leefbaar is jouw buurt?

In Tuindorp Bergen maken ze er een feestje van... Zullen we dit jaar even massaal gaan stemmen?

Wat is de beste buurt van Nederland en wat is daarvoor nodig? Vorig jaar is de Vogelwijk in Den Haag bekroond tot de best gewaardeerde buurt. Dit bleek uit het jaarlijkse buurtonderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en buurtplatform Nextdoor. Prettig buurtcontact bleek daarin van groot belang voor het creëren van een fijne leefomgeving.

Het jaarlijkse onderzoek is terug en hoort graag jouw mening! Benieuwd hoe goed (of slecht) bewoonbaar jouw buurt is ten opzichte van andere buurten in Nederland? Vul dan de vragenlijst in en beoordeel jouw buurt: Vragenlijst Nationale Buurtonderzoek 2023.

Samen bouwen aan een fijne buurt
Nextdoor voert samen met de Vrije Universiteit Amsterdam jaarlijks onderzoek uit naar de leefbaarheid in buurten door heel Nederland. Vorig jaar is er onder ruim 32.000 buren uit meer dan 222 gemeenten in Nederland onderzoek gedaan.
Het onderzoek richt zich op zes belangrijke thema’s in de omgeving, namelijk: het contact met buren, het helpen van buren, de sociale cohesie in de buurt, de voorzieningen in de buurt, de ervaren veiligheid in de buurt en gevoelens van eenzaamheid en sociaal vertrouwen.

Iedere buurtbewoner kan de vragenlijst invullen en de resultaten van het onderzoek worden bekendgemaakt in september 2023.


Foto: Op zaterdag 24 september 2022 werd voor de achtste keer het Buurtfeest Tuindorp georganiseerd. Het was een dag met alles wat Tuindorp te bieden heeft. Van kunstenaars tot hoveniers en van muzikanten tot topkoks.
Het Buurtfeest en alle activiteiten zijn gratis, alleen voor de Buurt BBQ wordt een bijdrage gevraagd. Let op, wel zelf een drankje meenemen!

Om 13:00 uur was de aftrap met een gezellige vrijmarkt, buurtschilderij maken met Giorgi Shengelia, insectenhotel maken met de groenploeg van de Buurtvereniging en kids schminken met Pauline Bakker. Voor de kids was een attractie neergezet door Go With the Flo.
Onder het genot van een lekker bakje koffie, thee of limonade kon je bijkletsen met buurtgenoten op het gezellige terras.

Kom maar op met jullie stem!
Klik op de foto voor een uitvergroting.