Hoe is het nu met de wappies?

Door: Juul bakker

Ach, wie kent ze niet. Met de opkomst van de coronapandemie kregen we er een hele nieuwe subcategorie mens bij. Van die ene gekke achterbuurvrouw verspreidde dit virus zich razendsnel over heel Nederland. Ik ben mij er ten volle van bewust dat de term ‘wappie’ nogal denigrerend is. Maar het bekt lekkerder dan ‘anders denkenden’ en dus zal ik deze ordinaire term gebruiken. De vraag is natuurlijk: wat gaan de wappies doen nu corona(maatregelen) niet meer aan de orde van de dag zijn?

Want waar stonden wappies ook alweer voor? In ieder geval was corona een verzinsel of controlemiddel van een overheid. Hetzij hier of in China, dat was niet helemaal duidelijk. Het belangrijkste was: maatregelen waren onzin, daar hoefden wappies zich niet aan te houden. En bij elke gelegenheid demonstreren. Wie beelden heeft gezien van een wappie-demonstratie weet dat men daar om zeer uiteenlopende redenen schreeuwde, dus het was meer een soort feestje van iedereen die een theorie had.

Dit vloeide over in een wantrouwen van de ‘mainstream media’, die aangestuurd wordt door de overheid. En toen er sprake was van vaccins had men wederom een reden om in de ‘nee-fase’ te gaan en gal te spuwen over de overheid. Of Bill Gates.

Nu lijken de wappies terug te zijn gekropen in hun algoritmes, maar de strijd is nog niet gestreden. Zoals Jehova’s getuigen regelmatig het einde der tijden voorspellen, zullen ook wappies blijven zeggen: wacht maar, je komt er wel achter. Een prima argument, want niemand kan het ontkrachten. Overigens zijn wappies van alle tijden en bestaan ze altijd uit een groep mensen die onderaan de maatschappelijke ladder leven en overweldigd worden door een gevoel van onrecht en onmacht. De haat is altijd gericht tegen de ‘elite’. Het feit dat de internationale politiek ervan beschuldigd wordt te bestaan uit pedofielen is ook niet nieuw. Al in de middeleeuwen werden joden (destijds vaak elite) ervan beschuldigd baby’s te offeren en op te eten. Bewijs maar dat het niet zo is!

Dus wat gaan ze doen? Elkaar binnen hun groep blijven bevestigen en versterken. En als er weer een ‘probleempje’ is in Nederland komen ze uit hun Facebook-slaap en veroveren ze wederom het 8 uur journaal met kleurrijke spandoeken. Het lijkt mij een leuke combi met het aankomende WK, daar is vast wel iets mis mee. Als Nederland slecht speelt, is dat vanwege de duivelse vaccins. Of misschien is het WK wel een complot om ons af te leiden van het apenpokkenvirus, dat weer een complot is om homo mannen uit te roeien. Eigenlijk best vermakelijk om daarover te brainstormen, ik snap ze wel, die wappies.