Het weer de komende week: onzekere verwachtingen

Lokaal veel regen in een korte tijd

Het weer de komende week: onzekere verwachtingen

Vrijdag begint nog droog met eerst nog wat ruimte voor de zon. Vanuit Duitsland trekt een regengebied richting ons land, waardoor het overal een geruime tijd gaat regenen. Hierbij kan ook onweer voorkomen en lokaal veel regen in een korte tijd. De precieze trekrichting en timing van dit neerslaggebied is nog onzeker, maar de kans is groot dat het in de loop van de middag op veel plekken langdurig kan gaan regenen. Bij weinig wind liggen de maxima tussen 17 en 21 graden. Tijdens perioden met regen is het enkele graden minder warm.

Zaterdag: nog lang nat

In de nacht naar zaterdag en zaterdag overdag hebben we op veel plekken in het land nog steeds te maken met het buiige regengebied dat een lange tijd in de buurt van onze omgeving blijft. In de loop van de dag wordt het vaker droog en in de avond is het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon mogelijk nog even door. Aan de temperatuur verandert weinig. Het wordt 17 tot 21 graden.

Daarna: onzekere verwachting

De dagen daarna is het nogal onzeker, maar de kans is groot dat het wisselvallige lenteweer aanhoudt. We blijven namelijk gevoelig voor enkele buien of regengebieden die vanaf de Atlantische Oceaan over ons land kunnen trekken. In de loop van de nieuwe week lijken de neerslagkansen wel wat af te nemen. Aan de temperatuur verandert vooralsnog weinig en op veel plekken kunnen we maxima verwachten van een graad of 20.

Bron: www.weeronline.nl