Het weer de aankomende week... zonnig maar fris

Later in de week opklaringen en hogere temperatuur

Het weer de aankomende week... zonnig maar fris

Zaterdag is het wisselend bewolkt met in het noorden en westen meer zonneschijn dan in het oosten en zuiden.  Met 11 graden op de Wadden tot 14 in het midden en zuiden is het koud voor de tijd van het jaar. Maxima van 15-19 graden zijn half mei gebruikelijk. De matige, aan zee soms vrij krachtige, noordenwind maakt het voor het gevoel nog een paar graden kouder.

Ook zondag is het zeker niet warm met maxima van 11 graden aan de noordkust tot lokaal 15 in Limburg. In de kustgebieden verloopt de dag wel ronduit zonnig. Landinwaarts is er een mix van stapelwolken en zon. Wel blijft het ook daar zeer waarschijnlijk overal droog. De wind is matig van kracht en waait nog steeds uit het noorden.

De nacht naar maandag wordt een koude. In het binnenland kan het kwik tot het vriespunt dalen en aan de grond is kans op vorst op uitgebreide schaal.

Volgende week houden we droog en zonnig weer. De wind draait van noord naar noordoost en het wordt geleidelijk iets warmer. Halverwege de week wordt het 14 graden op de Wadden tot circa 19 graden in het zuiden en oosten. De eerste nachten verlopen behoorlijk koud met landinwaarts minima rond 3 graden en regionaal vorst aan de grond. Later in de week verdwijnt de kans op nachtvorst.

Bron: www.weeronline.nl