Het weer de aankomende week: zondag begint de lente

Overdag aangename temperaturen...

Vanmiddag steekt er een zwakke tot matige noordoostenwind op. Bij volop zon en slechts een enkele wolk stijgt het kwik op veel plaatsen naar 14 of 15 graden. In de noordelijke kustgebieden en op de Waddeneilanden is het door wind van zee met 10 tot 12 graden frisser.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag is het helder en koelt het af naar 0 tot 4 graden met de laagste minima in het noordoosten van het land.

Zaterdag start fris met temperaturen in de vroege ochtend maar net boven het vriespunt. Het is volop zonnig en de zon warmt de lucht op. Om 10:00 uur is het 7 tot 9 graden en halverwege de middag is het 13 tot 15 graden. Er waait een matige oostenwind. Daar waar de wind vanaf het water waait, zoals bijvoorbeeld op de Waddeneilanden en aan de IJsselmeerkant van Noord-Holland, wordt het slechts een graad of 11.

Ook zondag start fris met ’s ochtends vroeg 1 tot 4 graden. De zon warmt de lucht op naar 10 tot 13 graden, maar de meest matige oostenwind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder. Aan het einde van de dag is er een kleine kans op een bui.

Ook na het weekend is het nog een aantal dagen overwegend droog en vaak zonnig. De wind draait van oost naar zuidoost en daardoor wordt het wat warmer dan in het weekend met middagtemperaturen van 13 graden in Den Helder tot 17 graden in het zuiden en oosten van het land. In de nachten kan het nog flink afkoelen met minima veelal tussen 0 en 5 graden.

Bron: www.weeronline.nl