Het weer de aankomende week: Zomers weekend

Voor de tweede helft van volgende week is er een grote kans op overwegend droog en vrij zonnig weer

Het weer de aankomende week: Zomers weekend

Vrijdag wordt een bijzonder hete dag. In Noord-Nederland komen de maxima uit op 27-30 graden met de laagste temperaturen op de Wadden. In de Randstad, Overijssel en Gelderland wordt het 31-33 graden. De hoogste temperaturen zijn voor het zuiden met 33-35 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon, zon en nog eens zon. De wind is matig en waait uit het zuidoosten.

Zaterdag draait de wind van zuid naar west. Hierdoor wordt het beduidend minder heet dan vrijdag. In de zuidoostelijke helft van het land kan de temperatuur nog wel oplopen naar 27-30 graden. In de kustprovincies wordt het 23-26 graden met de laagste temperaturen vlak aan zee. Het is wisselend bewolkt en er is kans op een paar onweersbuien.

Zondag is er een mix van wolken en zon. Op de meest plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 20-21 graden in het noordwesten tot 24 graden in Brabant, Limburg en de Achterhoek. Dit zijn hele normale maxima voor begin augustus.

Begin volgende week is het licht wisselvallig zomerweer met enkele buien, maar ook dagelijks zonnige momenten. De middagtemperatuur komt uit tussen 20 en 23 graden.

Voor de tweede helft van volgende week is er een grote kans op overwegend droog en vrij zonnig weer. De temperatuurverwachting geeft een flinke spreiding. Er is kans op normale maxima van 20-24 graden, maar er is ook een bijna even grote kans op zomerse temperaturen van 25 graden en meer.

Bron: www.weeronline.nl