Het weer de aankomende week: zacht met buien en veel wind

Vandaag grotendeels droge dag...

Het weer de aankomende week: zacht met buien en veel wind

Op de laatste dag van de werkweek komt de maximumtemperatuur uit op 7 of 8 graden. Daarmee is het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar; maxima van 9 of 10 graden zijn gebruikelijk half november. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en af en toe zon. Vooral in de kustprovincies is een lokale lichte bui mogelijk, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog.

Zaterdag: regen in de middag

Zaterdagochtend is een warme winterjas geen overbodige luxe als je naar buiten gaat. De dag start namelijk vrij koud. Landinwaarts ligt de temperatuur in de vroege ochtend rond het vriespunt en aan de westkust is het 2 tot 4 graden. Na een droge ochtend met in het oosten nog wat zon trekt in de middag een regengebied van west naar oost over het land. Tijdens de middag ligt het kwik tussen 5 en 9 graden en waait er een matige zuid(oost)enwind. De maxima van 8 graden in het noordoosten tot 12 graden in het zuiden en westen worden pas zaterdagavond bereikt.

Zondag: zacht met buien en veel wind

Op zondag waait er een stevige zuidwestenwind, vooral in de westelijke kustprovincies. Het wordt een dag met talrijke buien en tussendoor af en toe zon. Koud is het niet met maxima rond 13 graden.

Daarna: vanaf woensdag onzekerheid in de verwachting

Na het weekend blijft het eerst nog wisselvallig met maxima tussen 9 en 12 graden. Vanaf woensdag is de weersverwachting heel onzeker. Aanhoudend zacht en wisselvallig weer is een optie, maar ook droger en aanmerkelijk kouder weer met vorst in de nachten behoort tot de mogelijkheden.

Bron: www.weeronline.nl

Foto: John Grooteman