Het weer de aankomende week: Wolken en zon wisselen elkaar af en zo nu en dan ontstaan enkele buien

Vandaag staan er opnieuw buien op het programma

De meeste buien zijn voor het oosten en daar is de kans op onweer het grootst. In het westen en vooral aan de kust blijft het vaker droog.

Het wordt zo’n 19 graden aan de kust en 21 tot 23 graden in het binnenland. Daarbij staat een zwakke tot matige zuidenwind. Later draait de wind naar het zuidwesten tot westen. Later op de dag trekken de buien weg en het ziet er naar uit dat het in de avond op veel plaatsen droog blijft.

Zaterdag hoeven we geen flinke onweersbuien te verwachten, maar enkele lichte buien zijn wel mogelijk. Er zijn ook droge perioden waarin de zon een tijdje schijnt. Het wordt 17 graden aan de kust tot 21 graden in het zuidoosten. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige westenwind.

Zondag blijft het op veel plaatsen droog en ontstaan lokaal een paar buien. Er zijn stapelwolken, zonnige perioden en het wordt ongeveer even warm als op zaterdag.

Na het weekend blijven we te maken houden met een westelijke wind. Hierdoor ligt de middagtemperatuur tussen 17 en 21 graden. Wolken en zon wisselen elkaar af en zo nu en dan ontstaan enkele buien.

www.weeronline.nl