Het weer de aankomende week: Volop nazomer

Zondag begint een fraaie periode met nazomerweer. Temperaturen tot wel 25 graden

Het weer de aankomende week: Volop nazomer

Vandaag schijnt in het zuiden de zon flink. Elders is er een mix van zon en stapelwolken en er is ook sluierbewolking aanwezig. Het is overal droog en er waait een zwakke zuidenwind. Geleidelijk neemt de wind in kracht toe en draait naar het zuidwesten. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in het noorden en naar 21-22 graden in het midden. In het Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant, Limburg en de Achterhoek wordt het 23-24 graden.

Zaterdag begint de dag met geregeld zon. Vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe en in de middag is het overal meest bewolkt. In het noorden en westen is kans op een bui, elders blijft het droog. De wind waait uit het westen en is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur doet een klein stapje terug en stijgt naar 19-22 graden.

Zondag begint een fraaie periode met nazomerweer. De zon schijnt volop en er is alleen wat sluierbewolking zichtbaar. Het blijft overal droog en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind. Daarmee wordt warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het noorden en 24-25 graden in het zuiden.

Volgende week is het op en top nazomerweer. De zon schijnt flink en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar zomerse waarden van 25 graden en meer. Dinsdag kan het in het zuidoosten lokaal 30 graden worden. Ook de rest van de week blijft het nazomers met veel zon. De temperatuur wordt weer wat lager, maar blijft boven de norm die gebruikelijk is. Normaal is het half september 18-20 graden.

Bron: www.weeronline.nl