Het weer de aankomende week... Volop nazomer met 18 tot 25 graden

Vanaf maandag moeten we het doen met vrij normale temperaturen van een graad of 15

Het weer de aankomende week... Volop nazomer met 18 tot 25 graden

Vrijdag beginnen we met vrij veel wolkenvelden. Het is wel overwegend droog. In de loop van de dag wordt de bewolking steeds dunner en breekt een waterig zonnetje door. In het noordoosten komt de zon het best uit de verf. De wind draait naar het zuiden en is matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee, 3-5 Bft. Het blijft behoorlijk warm voor half oktober met 18-20 graden op de Wadden, 21 graden langs de westkust en 22-24 in het binnenland.

Zaterdag kunnen liefhebbers van zonnig en warm nazomerweer nog even genieten. Het is vrijwel zonnig en uitstekend weer voor buitenactiviteiten. De korte broek kan uit de kast en een jas is zeker niet nodig. Na een uitzonderlijk warme nacht met een graad of 14, stijgt het kwik in de middag naar 20 graden op de Wadden, 23 à 24 op de westelijke stranden en het noorden, 25 in het midden van het land en 26 in het zuiden en oosten. Mogelijk wordt het in Limburg afgerond 27 graden. In oktober 1921 zijn voor het laatst zo laat in het najaar zulke hoge temperaturen gemeten! De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, 3-5 Bft.

Zondag begint nog aardig met vooral in het oosten flink wat ruimte voor de zon. In de westelijke provincies neemt snel de bewolking toe door een storing die ons land binnentrekt. Geleidelijk begint het in Zeeland te regenen en rond het middaguur valt ook in het westen en noordwesten de eerste regen. In het oosten en noordoosten schijnt ook ’s middags nog even de zon en wordt het pas later in de middag bewolkt. Mogelijk blijft het daar tot de avond droog. Afhankelijk van de hoeveelheid zon wordt het langs de oostgrens nog 21-25 graden. In het westen is het flink koeler met 18-20 graden.

De storing van zondag verdrijft de warme lucht. Vanaf maandag moeten we het doen met vrij normale temperaturen van een graad of 15. De bewolking overheerst en soms valt wat regen. Af en toe laat de zon zich zien. De nazomer is dan voorbij, maar een periode met onstuimig en kletsnat herfstweer laat nog steeds op zich wachten.

Bron: www.weeronline.nl