Het weer de aankomende week: vandaag een warme dag met 20 tot 24 graden

Pinksterweekend in aantocht: Zondag 5 en maandag 6 juni

Vandaag blijft het overdag droog met een mix van zon en wolken. De wind komt uit het noordoosten en in het Waddengebied wordt het daardoor een graad of 18. In de rest van het land wordt het een warme dag met 20 tot 24 graden en in het zuidoosten kan het met 25 graden zomers warm worden. In de avond maken de meest zuidelijke provincies wel kans op een enkele bui.

Wisselvallige pinksterdagen

Op eerste pinksterdag wordt het wisselvallig weer. In het zuidwesten kunnen al aan het begin van de dag buien voorkomen en later neemt in het hele land de kans op buien toe. Daarbij moeten we ook rekening houden met onweer. Er zullen ook droge perioden zijn waarin de zon een tijdje schijnt. Het wordt 18 tot 22 graden, maar als de zon nog een tijd schijnt kan het iets warmer worden.

Tweede pinksterdag blijft de kans op buien groot. Doordat de buien niet snel verplaatsen kunnen regionale verschillen ontstaan. Op sommige plaatsen kunnen meerdere buien de zon langere tijd tegen houden. Op andere plaatsen blijft het een tijd droog en schijnt af en toe de zon. Het is dus raadzaam om de neerslagradar in de gaten te houden voordat je naar buiten gaat. Op veel plaatsen wordt het een warme dag met 20 graden of meer.

Bron: www.weeronline.nl