Het weer de aankomende week: van min 15 naar plus 19 graden

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog en is er een mix van wolken en zon

Vooral later in de middag is de bewolking dikker en kan de zon verdwijnen. Het wordt 9 à 10 graden in de kustprovincies en 11-12 graden in het binnenland. Op de Wadden is het een graad of 7. Daarbij staat een matige zuidenwind.

In de avond wordt de bewolking dikker, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de nacht daalt de temperatuur naar 4-6 graden.

Zaterdag gaat de temperatuur nog wat omhoog en wordt het op veel plaatsen met 15 graden. In het binnenland wordt het 16-17 graden. In de noordelijke provincies liggen de maxima op 13-14 graden en op de Waddeneilanden is het 10-12 graden. Er is een mix van zon en sluierwolken. In het zuidoosten is het wat zonniger.

Zondag wordt het nog wat zonniger en kan de temperatuur nog een graadje hoger uitvallen. Alleen op de Wadden blijft het 10-12 graden. In het zuidoosten wordt het 18, lokaal mogelijk 19 graden. Daarmee is het ook zonder jas lekker weer.

Na het weekend blijft het een aantal dagen bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Het is droog met wolkenvelden en zonnige perioden. Aan het eind van de week en in het volgende weekend gaat de temperatuur wat omlaag en wordt het waarschijnlijk 8-12 graden. Daarbij is kans op een enkele bui.

Bron: www.weeronline.nl