Het weer de aankomende week: stabiel en droog zomerweer zit voorlopig niet in de verwachting

Vandaag wisselvallig

Op de eerste dag van het weekend moeten we rekening houden met enkele stevige regen- en onweersbuien. Aanvankelijk is er nog niet zoveel aan de hand. De dag gaat droog van start en af en toe schijnt de zon. In de loop van de ochtend trekken vanuit het zuidwesten de eerste buien over het land. Gedurende de middag vallen verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien. Vooral in het oosten en zuiden is kans op stevige exemplaren met mogelijk ook hagel en windstoten tot 70 km/uur.

In de loop van de middag trekken de buien oostwaarts weg en volgen brede opklaringen. De maximumtemperatuur komt uit tussen 21 en 24 graden bij een matige tot aan de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind, 3-6 Bft. In de avond en in de nacht naar zondag is het overal droog met brede opklaringen.

Zondag: stevige (zuid)westenwind

Ook zondag houden we het niet helemaal droog. Kletsnat wordt het niet, maar verspreid over het land vallen enkele buien. Toch zijn er ook af en toe droge momenten waarbij de zon even om de hoek komt kijken. Dan kun je buiten lekker uitwaaien want de wind is zondag nadrukkelijk aanwezig. Er staat een vrij krachtige tot aan de kust mogelijk tijdelijk een harde (zuid)westenwind, 5-7 Bft. De temperatuur valt met 19 tot 22 graden weer een fractie lager uit.

Maandag: onstuimig begin van de nieuwe week

Van zomerweer is ook in de nieuwe week geen sprake. Sterker nog, de wisselvalligheid doet er nog een schepje bovenop. Er trekt een gebied met buiige regen over het land en hierdoor kan het af en toe flink doorplenzen. De wind is opnieuw goed voelbaar. Bij een matige tot aan de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind wordt het niet veel warmer dan een graad of 21.

Ook daarna vaak nat, bewolkt en frisjes

De rest van de week blijven we voorlopig te maken hebben met een wind uit westelijke richtingen. Dit gaat geregeld gepaard met stevige buien of regengebieden die over het land trekken. Al met al staat ons een kletsnatte week te wachten. Goed voor de natuur, maar minder goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land. Ook de temperatuur is wat aan de lage kant voor de tijd van het jaar. Dagelijks liggen de maxima tussen 19 en 21 graden.

Bron: www.weeronline.nl

Foto: Jeroen Klepper