Het weer de aankomende week: prima Hollands zomerweer

Vandaag: zomers warm...

Een wind uit zuidelijke richtingen blaast warmere lucht vanuit Zuid-Europa naar ons land. De temperatuur stijgt naar 25 graden in het noordwesten en langs de stranden tot 28 graden in Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant, Limburg. In Limburg kan de thermometer op een enkele plek 29 graden aangeven. Door de hoge luchtvochtigheidsgraad voelt het overigens broeierig aan. De dag gaat zonnig van start, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe gevolgd door enkele (onweers)buien later op de avond en tijdens de nacht naar zaterdag.

Zaterdag: enkele stevige buien

Vanuit het zuidwesten trekken enkele (stevige) regen- en onweersbuien noordoostwaarts over het land. Waar de buien precies zullen voorkomen is nog onzeker. In de middag wordt het geleidelijk droger. Tussen de buien door laat het weerbeeld een afwisseling van wolken en zonnige momenten zien. De temperatuur komt met 21 tot lokaal 26 graden wat lager uit dan op zaterdag. In Utrecht, Gelderland en Overijssel wordt het een graad of 24. Er waait een overwegend matige zuidwestenwind.

Daarna: prima Hollands zomerweer

De wind blijft voorlopig uit een zuidwesthoek waaien en met maxima tussen 21 en 25 graden blijft het vrij aangenaam zomerweer. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar regelmatig af en soms kan een bui vallen. Met dit weer is het prima weer om wat te ondernemen.

Bron: www.weeronline.nl