Het weer de aankomende week: oplopende temperaturen naar 18 tot 21 graden

Zaterdag: mooi weer voor buitenactiviteiten

Het weer de aankomende week: oplopende temperaturen naar 18 tot 21 graden

Na een ronduit wisselvallige week waarbij op sommige plekken in het land tientallen millimeters aan regen is gevallen, krijgen we op vrijdag te maken met een beduidend aangenamer weerbeeld. De temperaturen lopen flink op en het blijft grotendeels droog. Alleen in het zuidwesten is aanvankelijk nog wat regen mogelijk. In de loop van de dag schijnt de zon regelmatig en het wordt 18 of 19 graden in de kustprovincies tot lokaal 22 graden langs de oostgrens. Dan is het meteen heerlijk weer om erop uit te gaan. Zorg wel dat je je goed insmeert als jij lange tijd buiten in de zon gaat zitten. Met zonkracht 5 is de zon vrij sterk en kan jouw onbeschermde huid binnen 20 minuten verbranden.

Zaterdag: mooi weer voor buitenactiviteiten

Ook op de eerste dag van het weekend is het prima weer om er op uit te gaan. Er is veel ruimte voor de zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag kan vooral in het binnenland een enkele regen- of onweersbui ontstaan, maar op de meeste plaatsen kan je gewoon genieten van fraai voorjaarsweer. De temperatuur stijgt naar 18 tot 21 graden bij een meest matige wind uit het noordoosten.

Stabiel voorjaarsweer nog niet in zicht

Zondag begint zeer aangenaam met veel ruimte voor de zon. De temperatuur loopt wederom op naar 17 tot lokaal 21 graden. In de loop van de dag kunnen weer enkele lokale buien voorkomen.

In de nieuwe week levert de temperatuur wat in. Het wordt enkele graden kouder en stabiel voorjaarsweer zit er ook dan niet echt in. Dagelijks blijven er enkele buien mogelijk. Toch zijn er ook genoeg droge dagdelen waarbij de zon even schijnt. Dan is het meteen prima weer voor buitenactiviteiten.

Bron: www.weeronline.nl

Foto: Strandpaviljoen Blonde Bergen aan Zee