Het weer de aankomende week: onstuimig!

Herfst in volle omvang...

Het weer de aankomende week: onstuimig!

We bevinden ons vandaag in onstabiele lucht waardoor verspreid over het land makkelijk buien kunnen ontstaan. In de ochtend zijn de meeste buien bestemd voor het (uiterste) oosten. In de middag bestaat het weerbeeld uit een mix van wolken, zon en talrijke buien.

Sommige buien kunnen vrij fel uitpakken met kans op onweer. Aan de temperatuur verandert weinig. Het wordt een graad of 13. De wind is matig tot aan de kust vrij krachtig en komt uit zuidelijke richtingen, 3-5 Bft.

Zaterdag: meer wind

Verspreid over het land zijn buien mogelijk. De meeste zijn weggelegd voor de kustgebieden. In het binnenland zijn overdag ook flink wat droge momenten waarbij de zon soms schijnt. Buiten kun je dan lekker uitwaaien, want de wind neemt gedurende de dag flink in kracht toe. Er staat een matige tot aan de kust krachtige zuidwestenwind, 4-6 Bft.

In de avond en in de nacht naar zondag trekt een actief regengebied over het land. Hierdoor kan het af en toe even flink doorplenzen. Houd hier rekening mee als jij een Halloween feestje gepland hebt!

Zondag: talrijke buien

Een geheel droge en zonnige dag zit er ook op de tweede dag van het weekend niet in. De dag begint op veel plekken droog met mogelijk nog een glimp van de zon, maar al snel neemt de bewolking vanuit het zuiden weer toe. In de middag trekken weer talrijke buien over het land waarbij ook de wind nadrukkelijk aanwezig is. Er staat een matige tot aan de kust mogelijk een harde zuidwester, 4-7 Bft. Bovendien kunnen er pal aan zee zware windstoten voorkomen tot circa 80 km/uur. Met maxima die uitkomen tussen 14 en 17 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor eind oktober liggen rond 13 graden.

Hierna: weinig verbetering in zicht

Ook in de nieuwe week is het de wisselvalligheid die het weerbeeld domineert. Dit hebben we te danken aan een dominante zuidwestenwind die dagelijks buien of regengebieden vanaf de oceaan aanvoert. Maandag is het nog zacht met op veel plekken in het land maxima van ongeveer 15 graden. Hierna zet de temperatuur een daling in en krijgen we dagelijks te maken met maxima rond 12 graden.

Klik op de foto voor een uitvergroting.

Bron: weeronline.nl