Het weer de aankomende week: Na het weekend blijft het waarschijnlijk vrij rustig weer

Vandaag is het licht wisselvallig met een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele buien.

Het weer de aankomende week: Na het weekend blijft het waarschijnlijk vrij rustig weer

Vanmiddag kunnen vooral in het oosten en zuiden van het land weer enkele stevige onweersbuien ontstaan. Hierbij is kans op hagel en windstoten. In de rest van het land is er op veel plaatsen een mix van stapelwolken en zon. De noordkust heeft mogelijk last van mist van zee en ook op de standen langs de westkust neemt de kans op zeemist toe. In het binnenland wordt het met 23-26 graden behoorlijk warm. In de kustregio’s is het met 20-23 graden wat koeler en in eventuele zeemist is hooguit een graad of 15.

Morgenavond is vooral in het zuiden kans op enkele regen- en onweersbuien. In de nacht naar zaterdag neemt ook in het midden en oosten van het land de buienkans toe. In het noorden en vooral noordwesten blijft het waarschijnlijk droog. Het is zeker geen koude nacht. De minima liggen rond 14 graden.

Zaterdag wordt een dag met veel bewolking en buien. Waarschijnlijk verloopt de dag in het midden, zuiden en oosten van het land natter dan in het noorden en westen. Vooral in het oosten is nog kans op onweer. In het westen en noorden kan vooral later in de middag en in de avond nog goed de zon doorbreken. Het wordt 17 graden aan zee tot 23 graden in het oosten en er waait een matige noordwestenwind.

Zondag is nog kans op een lokale bui, maar op veel plaatsen blijft het droog. Er is ook meer ruimte voor de zon dan zaterdag. Het wordt 18 graden op de Wadden, 21 graden in Drenthe, Flevoland en de Randstad en 23 graden in het zuidoosten van het land. De wind is zwak of matig en waait uit het noorden tot noordwesten.

De dagen daarna blijft het overwegend droog en is er dagelijks veel ruimte voor de zon. Het is juni, waardoor de sterkte van de zon dagelijks gemakkelijk zonkracht 7 bereikt. Zonder zonnebrandcrème kan je huid dan al in 10-25 minuten verbranden. De wind zit in de noordhoek en daardoor wordt het niet zo heet. Ook levert deze windrichting fikse temperatuurverschillen in ons land op. Vlak aan zee komt de temperatuur amper tot 20 graden, maar in Brabant, Gelderland en Limburg kan het kwik in de loop van de week gemakkelijk oplopen naar 25 graden.

Bron: www.weeronline.nl