Het weer de aankomende week...na een zomerstormpje keert de warmte weer terug

Aan langste hittegolf ooit gemeten, komt een einde

Het weer de aankomende week...na een zomerstormpje keert de warmte weer terug

Vandaag, vrijdag, is het licht wisselvallig met een mix van wolkenvelden, zonnige momenten en vooral in de noordelijke helft van het land enkele buien. Met 19 graden in de kustgebieden en 20-23 graden in het binnenland is het voor het eerst in bijna één maand tijd enkele graden kouder dan normaal. De langste regionale hittegolf ooit gemeten komt daarmee ook in het oosten en zuiden ten einde. Er staat een matige en in het westen vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot westen. Aan de kust staat een krachtige wind.

Lang duurt de koelte niet, in het weekend stijgen de temperaturen weer naar zomerse waarden. Zaterdag ligt de temperatuur rond normaal met 20 graden aan zee en 24 in Limburg. Het is dan Hollands zomerweer met zon, stapelwolken en vooral in het noorden lokaal een bui. Zondag is het vrij zonnig en droog zomerweer. Het wordt dan met 24 tot 29 graden een stuk warmer.

Ook maandag is de kans op warm en zonnig zomerweer groot, in het zuidoosten kan het dan tropisch warm worden. Daarna wordt het (tijdelijk) minder warm met 21-24 graden en stijgt de buienkans. Aan het eind van volgende week neemt de kans op warm zomerweer toe.

Bron: www.weeronline.nl