Het weer de aankomende week... maart roert zijn staart

In het weekend wordt het opnieuw onstuimig

Het weer de aankomende week... maart roert zijn staart

Vrijdag zijn er stapelwolken en perioden met zon. Er ontstaan een paar lichte buien. Bij een matige westenwind wordt het in de middag 8 graden in het noorden tot 10 in het zuiden.

Zaterdag wordt een onstuimige dag met veel wind en regen. In de ochtend trekt een aangesloten regengebied over het land. Zaterdagmiddag is er een afwisseling van buien en zon. Aan zee is de (zuid)westenwind hard tot mogelijk soms stormachtig. Ook is vooral in de middag en avond kans op zware windstoten. De maximumtemperatuur varieert van 9 graden op de Wadden tot 11 in het zuiden.

Ook zondag is het herfstachtig met een stevige (zuid)westenwind en vooral in de middag een grote kans op buien. Met een beetje geluk verloopt de ochtend op veel plaatsen droog en zelfs vrij zonnig. In het noorden waait het waarschijnlijk harder dan in het zuiden met vooral in het noordelijk kustgebied opnieuw kans op zware windstoten. Het wordt circa 10 graden.

Volgende week blijft het wisselvallig en ook waait het opnieuw soms flink. Met maxima van 8-10 graden en minima van circa 3 graden liggen de temperaturen rond de gemiddelde waarden voor half maart.

Bron: www.weeronline.nl