Het weer de aankomende week… Lokaal een bui, soms wat zon

Vanmiddag is het in de kustprovincies waarschijnlijk droog met stapelwolken en af en toe zon

Het weer de aankomende week… Lokaal een bui, soms wat zon

Vanavond is het droog. In de kustprovincies zijn heldere perioden en geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de bewolking. De wind zwakt af en wordt westelijk.

Komende nacht daalt de temperatuur naar 1-3 graden in het binnenland. Aan de kust is het 3-5 graden. Er zijn heldere perioden en vooral over het zuiden en westen komen wolkenvelden voor.

Morgen is het aan het begin van de ochtend regionaal grijs, maar het is wel droog. Lokaal kan de zon schijnen en later in de ochtend neemt de kans op zon toe. In de middag is er een mix van sluierwolken en zon. Lokaal kan de zon een tijd verdwijnen. De maxima liggen tussen 6-7 graden in het oosten en 8 graden in het westen. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig. Aan de noordwestkust staat een krachtige tot harde wind.

Ook in de avond blijft het droog. De bewolking neemt toe en in de loop van de nacht kan het in het noorden een beetje regenen. De temperatuur daalt naar 4-7 graden.

Zondag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. Het neerslaggebied trekt gestaag over het land en daarbij staat een onstuimige zuidwestenwind. De lucht is vrij zacht en het wordt 7-9 graden. In de middag neemt de neerslag af en zijn er ook droge perioden. Vooral in het noordwesten kan kortstondig de zon doorbreken. In de loop van de avond wordt het op de meeste plaatsen droog.

Maandag is het iets rustiger weer met een afwisseling van stapelwolken en zon. Op een lokale bui na blijft het droog. Het wordt dan 7 graden in het uiterste noordoosten, 9 graden in het midden en lokaal 10 graden in het zuiden.

De dagen daarna verlopen wisselvallig met regelmatig regen en soms zon. Vooral woensdag kan het flink waaien. Het wordt tijdelijk nog zachter met op woensdag 9-12 graden.

Bron: www.weeronline.nl