Het weer de aankomende week… In de kustprovincies is kans op zware windstoten van 80 km/uur

Vanmiddag ontstaan er stapelwolken en daardoor wordt het wisselend bewolkt

Het weer de aankomende week… In de kustprovincies is kans op zware windstoten van 80 km/uur

In de middag neemt de bewolking verder toe en laat de zon zich niet zo vaak meer zien. Het blijft lang droog, maar aan het eind van de middag neemt in de noordelijke helft de kans op een beetje regen toe. Het wordt 9-10 graden. De wind is opnieuw zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig in het binnenland, krachtig in het westen en hard aan zee.

Zaterdag is het grijs met een stevige zuidwestenwind. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer is kans op zware windstoten van 80 km/uur en aan zee kan de wind pieken naar 90 km/uur. Tot storm komt het waarschijnlijk niet.

In het midden en vooral het noorden valt af en toe wat regen en in de middag is in het hele land kans op wat neerslag. Het is zacht met 10 graden aan zee tot lokaal 12 in het binnenland.

Zondag blijft het winderig, maar is het niet zo onstuimig als op zaterdag. Wel gaat het langer regenen en kunnen we spreken van een natte dag. Het wordt 9-10 graden in het noorden en 11-12 graden in het midden en zuiden. In de avond neemt de neerslag af.

Maandag blijft het zacht en kan het in het zuiden bijna 14 graden worden. De zachte lucht gaat gepaard met veel bewolking en lokaal wat regen.

De dagen daarna is het wisselvallig en daalt de middagtemperatuur naar 7-9 graden. Behalve wolkenvelden en enkele buien kunnen we tussendoor ook zon verwachten. De nachten worden ook wat kouder en vooral het oosten maakt kans op lokale vorst.

www.weeronline.nl