Het weer de aankomende week: fris voor de tijd van het jaar

Vrijdag zijn er vrij veel wolkenvelden, maar tussendoor schijnt af en toe de zon

Het weer de aankomende week: fris voor de tijd van het jaar

Vanmiddag blijven veel wolkenvelden aanwezig en zijn er tussendoor zonnige momenten. Verspreid over het land ontstaan enkele buien, de meeste in de noordoostelijke helft. Het wordt 10 graden in het noordwesten tot 13 in het zuidoosten. Daarmee blijft het koud voor de tijd van het jaar. Normaal is het eind april 14-18 graden. Er waait een zwakke wind uit een noordwestelijke richting.

vanavond klaart het geleidelijk op. In het noordoosten blijft kans op een paar buien en komt ook meer bewolking voor. In de nacht naar zaterdag wordt het droog en is het op veel plaatsen helder. Regionaal kan mist ontstaan. Het koelt af naar 0 tot +2 graden. Plaatselijk kan het een graadje vriezen.

Zaterdag verdwijnen eventuele mist en wolkenvelden snel en breekt de zon door. Er ontstaan stapelwolken en in de middag breiden sluierwolken zich over de zuidoostelijke helft uit. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten. De middagtemperatuur komt uit op 11 tot lokaal 15 graden en daarmee is het iets zachter dan de voorgaande dagen. Het is prima weer om in je tuin te werken, of om een lekkere wandeling of fietstocht te maken. Er staat een zwakke tot matige wind.

Zondag is het wederom prima weer met een mix van zon en stapelwolken. Verspreid over het land ontstaan enkele buien, maar een groot deel van de tijd is het gewoon droog. Het kwik stijgt naar 10-13 graden.

Na het weekend blijft het koud voor de tijd van het jaar met maxima tussen 10 en 15 graden. Middagtemperaturen van 15-18 graden zijn begin mei gebruikelijk. Het is wisselvallig met dagelijks kans op buien. De buienkans is groter dan in het weekend. Ook op Bevrijdingsdag kan het regenen. Bovendien kan het stevig waaien, waardoor het af en toe herfstachtig aanvoelt.

Bron: www.weeronline.nl