Het weer de aankomende week: een overgang naar zonnig en warm lenteweer zit er nog niet in

Dit weekend gaat de zomertijd weer in...

Ieder jaar gaat de zomertijd in op de laatste zondag van maart. De zomertijd en de wintertijd zijn een afspraak van de Europese Unie. In bijna alle landen van Europa gaat de klok in maart een uur vooruit.

Vrijdag: regelmatig zon, maar ook buien

Vrijdag zien we de zon van tijd tot tijd, maar er trekt ook een aantal buien over het land. Waarschijnlijk komen er in het zuiden, midden en oosten meer buien voor dan in het westen en noorden. De maximumtemperatuur is vergelijkbaar met die van morgen. Het wordt 12 tot 16 graden en er waait nog steeds een stevige zuidwestenwind.

Weekend: buiig en lagere temperaturen

Zaterdag is de zon weer wat minder vaak te zien en komen er behoorlijk wat buien voor. Deze buien kunnen soms fel zijn met onweer en hagel. De temperatuur komt met 10 tot 12 graden iets lager uit dan morgen en vrijdag. Zondag draait de wind naar het noorden en moet het kwik nog wat inleveren. Het wordt maximaal 8 graden op de Waddeneilanden tot 10 graden in Zuid-Nederland. Het weerbeeld blijft wisselvallig met veel wolken en een aantal buien.

Daarna: wisselvallig en tijdelijk vrij koud

Ook volgende week houden we dagelijks kans op buien. Op maandag is zelfs wat natte sneeuw mogelijk en wordt het hooguit een graad of 8. In eerste nachten van de week kan het landinwaarts lokaal tot een graadje vorst komen. Later in de week gaat de temperatuur zeer waarschijnlijk wel weer wat omhoog.

Bron: www.weeronline.nl