Het weer de aankomende week… beduidend kouder

In de nacht en vroege ochtend temperaturen onder nul

Het weer de aankomende week… beduidend kouder

Vandaag draait de wind naar het noordwesten en daarmee wordt beduidend koudere lucht naar ons land geblazen. Met circa 8 graden komt de middagtemperatuur op normale waarden uit voor de tijd van het jaar. Er trekken buien over het land. Daarbij is kans op hagel en ook een klap onweer is niet uitgesloten. Tussen de buien door schijnt de zon en kun je regenbogen spotten.

In het weekend wordt het steeds kouder. Zaterdag loopt de temperatuur op naar 6-7 graden, zondag blijven de maxima op 5 à 6 graden steken. ’s Nachts vriest het op veel plaatsen 1 tot 3 graden en kan regionaal mist ontstaan. Overdag bestaat het weerbeeld na het oplossen van eventuele mist uit zon en stapelwolken. In de kustgebieden is kans op een bui. Het binnenland houdt het overwegend droog. Het is dan ook prima weer om lekker warm ingepakt een wandeling te maken.

De dagen daarna blijft het koud met middagtemperaturen van 4-6 graden en in de nacht en vroege ochtend temperaturen onder nul. Er is kans op hardnekkige mist en vooral ’s middags kan de zon doorbreken. Het blijft overwegend droog.

In de tweede helft van volgende week lijkt het iets zachter te worden met vrij normale maxima rond 7 graden. Wel neemt de bewolking en kans op regen dan toe.