Het weer aankomende week: Tussen de buien door is het prima weer met zonneschijn en temperaturen van een graad of 20

In de nacht naar zaterdag wordt het in de kustregio’s onstuimig

Het weer aankomende week: Tussen de buien door is het prima weer met zonneschijn en temperaturen van een graad of 20

Vanmiddag zijn er vrij veel wolkenvelden en trekken vanuit het zuidwesten buien over het land. Af en toe schijnt de zon en de meeste zon is weggelegd voor het oosten en zuidoosten. Daar kan de temperatuur nog even flink oplopen met 23 à 24 graden. In Limburg kan het plaatselijk 25 graden worden als de zon een tijdje weet te schijnen. In het westen, midden en noorden komen de maxima uit op 19-22 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. In de loop van de middag neemt de wind in kracht toe en draait naar het zuidwesten.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag wordt het in de kustregio’s onstuimig. Aan de westkust komt een harde zuidwestenwind te staan (windkracht 7) en daarbij zijn windstoten mogelijk tot 75 km/uur. Landinwaarts in de kustgebieden waait het vrij krachtig en dieper in het binnenland matig tot vrij krachtig. Er trekken buien over het land en daarbij is een klap onweer niet uitgesloten. Tussen de buien door klaart het op. De meeste buien zijn voor het noordwesten en daar komt ook de meeste bewolking voor. Het koelt af naar 14 à 15 graden.

Zaterdagochtend vroeg heeft vooral de noordwestelijke helft met buien te maken. Geleidelijk ontstaan ook in de rest van het land buien. Vooral in de middag kunnen deze fel uitpakken met flinke plensregens en kans op een klap onweer. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon en dan is het prima weer om buiten te zijn. Tijdens zonnige perioden loopt de temperatuur namelijk op naar 20 graden en uit de wind heb je je jas niet nodig. Het waait matig tot vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten.

Zondag start de dag met buien in de kustgebieden en in het binnenland met droog en vrij zonnig weer. Geleidelijk ontstaan in het hele land buien. Het wordt 19-21 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. Daarbij trekken maandag en dinsdag wel wat minder buien over het land dan de rest van de week. Tussen de buien door is het prima weer met zonneschijn en temperaturen van een graad of 20. Het wisselvallige en te koele weer voor de tijd van het jaar houdt voorlopig aan. Normaal is het begin augustus 21-25 graden.

Bron: www.weeronline.nl