Het weer aankomende week: grote kans op winterse neerslag bij buien

Gaan we schaatsen aan het einde van de week?

Vanmiddag is er kans op een lokale winterse bui in de westelijke kustregio’s. In de rest van het land is het droog. Mogelijk breekt tijdelijk de zon door, maar er is ook kans dat mist en lage bewolking hardnekkig blijken. Met zon wordt het 2 of 3 graden. In mist blijft het kwik hangen rond het vriespunt. De wind is slechts zwak en komt uit zuidelijke richtingen.

Morgenavond kan weer mist ontstaan (of blijft het mistig). In de nacht naar zaterdag liggen de minima tussen +1 graad op de Waddeneilanden en -3 graden in het binnenland. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Aan de kust is nog altijd kans op een lokale winterse bui.

Zaterdag: opnieuw grijs en koud
Zaterdag start grijs met regionaal dichte mist en gedurende de dag probeert de zon weer door te breken. Met wat zon wordt het in de middag 2 of 3 graden. In mist blijft het kwik steken rond het vriespunt. De buienkans is klein en als het ergens tot een (winterse) bui komt is dit opnieuw langs de westkust. Waaien doet het nauwelijks.

Zondag: winters weerbeeld
Zondag is het behoorlijk winters. Na een nacht met lichte vorst wordt het ’s middags 0 tot 2 graden. Lokaal kan het een ijsdag (maximumtemperatuur onder het vriespunt) worden. Er is veel bewolking en hooguit af en toe wat zon. In de loop van de dag neemt in Zuid-Nederland de kans op een beetje sneeuw toe. Ook is er langs de westkust nog steeds kans op een enkele winterse bui.

Aanhoudend winters
Na het weekend blijft het vrij winters met maxima tussen -1 en +3 graden en in de nachten op grote schaal vorst. Regionaal kan het zelfs matig vriezen. De wind zit vanaf maandag in de oosthoek en het weerbeeld geeft veel bewolking en slechts af en toe zon. De neerslagkansen zijn vrij klein, maar als er toch iets valt is grote kans op sneeuw.

Bron: www.weeronline.nl