Het Regionaal Archief Alkmaar op tv bij NHNieuws met “Op een oude fiets” langs de kust

Ook Bergen komt aan bod...

Na maanden van samenwerking tussen het Regionaal Archief Alkmaar en NHNieuws is het dan komende zondag eindelijk zo ver: de start van de tv-serie “Op een oude fiets”. Beeldconservator Jesse en programmamaakster Carolien fietsen in twaalf uitzendingen via de kust van Bakkum tot aan de vuurtoren bij De Cocksdorp. Onderweg worden vele plaatsen aangedaan waar door enthousiaste vertellers mooie verhalen uit het verleden worden opgedist.

Verhalen zoals daar zijn over de historie van de molen in de Wimmenummerpolder, over het interieur van een prachtige kunstenaarsvilla in Bergen en over de creatieve Callantsoger strandpaviljoenfamilie Vos. Maar ook wordt er bijvoorbeeld verslag gedaan van de eerste vogelaars op Texel, de Amerikaanse kunstenaars in Egmond aan Zee, de sfeervolle begraafplaats in Huisduinen, het oogsten van zeegras op Wieringen en de vlucht van het eerste vliegtuig in Heiloo. En uiteindelijk blijkt er zelfs nog héél veel meer de revue te zijn gepasseerd.

Als eerste wordt van de fiets gestapt in het prachtige dorpje Egmond-Binnen met haar Adelbertusput, vliegeniersgraf, schelpenvissershaventje en eeuwenoude abdijgeschiedenis.
Met uitzondering van 14 januari en 11 februari is iedere komende zondagmiddag vanaf 17.11 uur een aflevering te zien bij NHNieuws. De afleveringen worden telkens twee keer per uur doorlopend tot diep in de nacht herhaald. Ook zijn ze te bekijken op de website van NHNieuws.