Het mosselseizoen is weer geopend…
Misschien is dit wel de allerlekkerste manier om te bereiden
Gepubliceerd: 15 juli 2022
- 2 kg mosselen
- 1 rode paprika
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 stengel bleekselderij
- ½ ui
- 1 kruidentuiltje
- 1 blaadje laurier
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
Zet alle ingrediënten klaar. Vul de spoelbak met water en wat zout en spoel de mosselen. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij in stukjes. Snijd de paprika in vieren. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in repen en daarna in blokjes.
Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit hierin de paprika, bleekselderij, ui en de tomatenblokjes met het sap. Voeg als laatste het kruidentuiltje, laurier en knoflook toe. Doe de deksel op de pan en laat een half uurtje pruttelen.
Doe na 10 minuten de mosselen in een pan, zonder toevoegen van water, en sluit af met een deksel. Kook de mosselen gedurende een minuut of 7 tot ze open staan.
Doe de inhoud van het groentepannetje bij de mosselen en laat nog een tiental minuten zachtjes pruttelen. Haal het kruidentuiltje en het laurierblad uit de pan.
- Verdeel de mosselen met de groenten over de borden.