Deel

advertentie

Het Concertgebouw zoekt jeugdige muziekmakers uit Noord-Holland

Waarvoor: voor jubileumeditie Koninklijk Concertgebouw Concours

Het Concertgebouw zoekt jeugdige muziekmakers uit Noord-Holland

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen uit Noord-Holland die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn vijftiende editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken. Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, ontmoeten bekende artiesten en musici, en gaan op eigen niveau – of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt – aan de slag. Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Zo wist in 2022 Vincent Opheikens uit Amsterdam met zijn gitaarspel de titel in de wacht te slepen. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent. Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours.

Muziekliefhebbers uit Noord-Holland
Al sinds de eerste editie kan het Koninklijk Concertgebouw Concours rekenen op veel animo van jonge muziekmakers uit heel Noord-Holland. De piano, op de voet gevolgd door de viool, was de afgelopen jaren het meest gespeelde instrument onder de deelnemers uit onder meer Haarlem, Castricum, Bussum, Zaandam, Heemskerk, Hoofddorp en Amsterdam. Maar er waren ook deelnemers met een minder voor de hand liggend instrument. Zoals een 13-jarige uit Hilversum die graag achter het orgel kruipt.

Zingen en muziek maken is leuk
Iedereen die tussen de 9 en 14 jaar oud is en wil meedoen, stuurt vóór 18 april een YouTube-filmpje in van een zelf gespeeld of gezongen stuk van maximaal vijf minuten. Op 20 mei is de workshopdag en zien 100 deelnemers elkaar in levende lijve. De kinderen krijgen een kijkje achter de schermen van Het Concertgebouw, ontmoeten bekende musici, gaan zelf op eigen niveau aan de slag en staan ook op het podium.

Nieuw: aanmoedigingsprijs
De jury reikt dit jaar voor het eerst de aanmoedigingsprijs uit aan een pril, muzikaal talent dat een bijzondere, muzikale ontwikkeling doormaakt en wordt gezien als belofte voor de toekomst. De winnaar krijgt een workshop van een topmusicus, bedoeld om het plezier van muziek maken verder aan te wakkeren en de winnaar te stimuleren zich te blijven ontwikkelen.

Finaletraject
Muzikale uitblinkers die al wat verder zijn, maken kans op deelname aan het finaletraject dat bestaat uit een masterclass, een halve finale en een hele finale. Alle deelnemers aan het concours worden uitgenodigd om hun medekandidaten aan te moedigen tijdens de finale op 25 juni. De uiteindelijke winnaar ontvangt € 1000 om zich muzikaal verder te ontwikkelen en geeft een concert in de Kleine Zaal. Tijdens de finale wordt ook de aanmoedigingsprijs uitgereikt.

De jury van de vijftiende editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat uit dirigent Vincent de Kort (voorzitter), zangeres Izaline Calister, (jazz)violiste Julia Philippens, pianist en componist Thomas Beijer en Marco de Souza, oprichter Leerorkest & musicus.
Deelname aan het concours is gratis.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Joris en de draak

15 september 2023

Wanneer? Op 24 september om 10.00 uur

Ken jij het verhaal over de dappere Joris die de draak versloeg en prinses Esmeralda redde?

Vier prachtige kleine concerten in de Oude Brandweerkazerne centrum Bergen

15 september 2023

Wanneer: woensdag 20 september van 20:00 tot 22:00 uur

Vier authentieke artiesten zorgen voor een mooi afwisselend concert. Op deze avond schuiven ook een trompettist en een saxofonist aan! Het belooft weer een fijne avond te worden.

Appassionata geeft uniek concert in de Ruïnekerk

15 september 2023

Wanneer: zondag 8 oktober a.s.

Appassionata geeft, onder leiding van dirigent Karel Kok, op zondag 8 oktober een uniek concert voor koor, sopraan, piano en strijkorkest in de Ruïnekerk in Bergen. Van de Noorse componist Kim André Arnesen wordt het werk ‘The Wound in the Water’ uitgevoerd.

Taverne aankomend weekend

15 september 2023

Met op vrijdag 15 september Freestyler Peter Parker

Deze vrijdag draait Peter Parker in de Taverne. Normaal gaat hij tekeer in het beruchte cafe Checkpoint Charlie.

Nieuwe tentoonstelling: Diana Scherer – Farming Textiles in Museum Kranenburgh

15 september 2023

Farming Textiles is van 1 oktober 2023 tot en met 10 maart 2024 te zien in Museum Kranenburgh

Scherer hanteert een unieke techniek waarmee ze, gebruikmakend van natuurlijke groeiprocessen, betoverende en schijnbaar fragiele weefsels van plantenwortels creëert. 

Staatsbosbeheer organiseert Cleanup Day in Schoorlse Duinen

15 september 2023

Wanneer: op zaterdag 16 september van 9.00 tot circa 12.00 uur

Staatsbosbeheer organiseert op deze zaterdag een opschoonactie in de Schoorlse Duinen. Doel van de actie is om zoveel mogelijk afval te verzamelen, zodat de natuur weer een stuk schoner wordt.

Modeltekenen of schetsen in klei in Tha Banque, Plein 29 Bergen

15 september 2023

Wanneer: op zaterdag 23 september van 9.30-12.00 uur

Doe mee met modeltekenen en/of 3-dimensionaal schetsen in klei in Art Gallery tha Banque, Plein 29 Bergen.

Open Dag Voedselbank Alkmaar en omgeving

15 september 2023

Waar en wanneer: de Pettemerstraat 39B in Alkmaar op zaterdag 4 november a.s. van 11.00 tot 15.00 uur

Wie zijn wij: Stichting Voedselbank Alkmaar (en omgeving) (VBA) is sinds 2006 operationeel. Het verzorgingsgebied waarvoor wij voedselpakketten samenstellen, omvat Groot Alkmaar (inclusief Schermer en De Rijp/Graftdijk), Heerhugowaard, Heiloo, Limmen, Bergen, Egmond en Schoorl en ook Ursem, Koedijk, Obdam en Hensbroek.

Overslot barst uit zijn voegen met een weekend vol muziek

15 september 2023

Zaterdag 16 en zondag 17 september is er weer een weekend vol muziek in de oudste hofstede van NH uit ca. 1550.

Zaterdag 16 september speelt de Burn Brigade Big Band, een spetterende band van 19 Noord-Hollandse jazzmuzikanten vol enthousiasme geleid door Frans Cornelissen, die de wat avontuurlijker kant van de jazz zoeken.

Toer de Phila: kom kijken bij Philadelphia Zorg Alkmaar, Bergen en Heerhugowaard

15 september 2023

Heb je altijd al willen weten wie er wonen op een locatie bij jou in de buurt?

Op zaterdag 23 september openen de bewoners van tien locaties van Philadelphia Zorg in Alkmaar, Bergen en Heerhugowaard tussen 13 en 16 uur hun deuren voor het publiek.

Open podium voor dichters en muzikanten

15 september 2023

Thema: Kunstmatige intelligentie en de dichter...

Op vrijdag 29 september om 16.00 uur open podium voor dichters en muzikanten (zonder versterkers) in Hotel 1900 Russenweg te Bergen. Toehoorders ook van harte welkom.

Open Monumenten Weekend in Hoeve Overslot

8 september 2023

Met rockhelden Ralph de Jongh en Tim Birkenholz

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer Open Monumenten Weekend in Nederland, waarbij Hoeve Overslot natuurlijk niet mag ontbreken als oudste hofsteden van NH uit ca. 1550.

Maand van de Ontmoeting in bibliotheek Bergen

8 september 2023

Van 16 september t/m 14 oktober. Feestelijke opening met burgemeester Lars Voskuil

In de Maand van de Ontmoeting staan verbinding en ontmoeting centraal. Samen met Stichting Welzijn Bergen zijn er in deze maand van 16 september t/m 14 oktober activiteiten georganiseerd in de bibliotheek in Bergen (Dreef 1) om ontmoeting en verbinding te stimuleren.

Het Merelhof organiseert de laatste antiekmarkt van dit seizoen

8 september 2023

Wanneer: zondag 10 september

Er wordt bij diverse bewoners van alles aangeboden, curiosa, antiek, zolderopruiming, handgemaakte sieraden en tuinantiek.

Opening Expo ‘Quite a coinci-dance’

8 september 2023

Wanneer: op zondag 17 september van 17.00-19.00 uur

Muzikale opening met ‘the Beckers Brothers & de Rijk' gitaar en percussie.

Met gids Willem Babyn op avontuur in de duinen en bossen

8 september 2023

Wanneer: zondag 10 september

Deze zondag neemt IVN-gids Willem Babyn U mee op een zoektocht door het duingebied.

KNVB op zoek naar de Amateurscheidsrechter van het Jaar. Wij hebben hem al gevonden…

8 september 2023

Scheidsrechters kunnen van 5 september tot en met 8 oktober 2023 worden genomineerd

De KNVB en ARAG zetten ook dit seizoen (assistent-)scheidsrechters in de spotlights met de verkiezing Amateurscheidsrechter van het Jaar. Scheidsrechters kunnen van 5 september tot en met 8 oktober 2023 worden genomineerd via het platform www.scheidsrechtervanhetjaar.nl

Korren in de branding van Bergen aan Zee

8 september 2023

Wanneer: op zondag 17 september ‘s ochtends

De temperaturen zijn nog lekker en dat er in de zee veel leeft, is wel bekend maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te zien is, verbaast veel mensen.

Inschrijving Groet uit Schoorl Run geopend

8 september 2023

Lopen door en voor de Schoorlse Duinen...

Hardloopliefhebbers uit alle hoeken van het land kunnen vanaf nu weer een startbewijs bemachtigen voor de Groet uit Schoorl Run.

Taverne aankomend weekend…

8 september 2023

Vrijdag 8 september Thank God It's Steef

Deze vrijdag draait Steef in de Taverne.  Hij draait alles van Abba tot Zappa. Van hiphop, hits tot hete funk en harde muziekporno, stilzitten is geen optie.

Julius Caesar: kunstlezing door Reno Raaijmakers

7 september 2023

Waar en wanneer: de Bieb op woensdag 20 september

Reno Raaijmakers verzorgt op deze woensdag in de bibliotheek in Bergen een inleiding op de tentoonstelling Julius Caesar. Deze is vanaf 16 september t/m 20 mei 2024 in het H’ART Museum (voorheen Hermitage Amsterdam) te zien.

Een dag vol Yoga, Krijgskunst, Energiewerk en Dans

8 september 2023

Waar en wanneer: Schoorl op zaterdag 14 oktober a.s.

Na het opmerkelijke succes van de Energie Retraite Schoorl eerder dit jaar, kondigen Lara van Roest, Marc in den Bosch en Friso Vonder met opwinding een vernieuwde en inspirerende dag aan die jou in beweging zal zetten.

Beeldhouwen met beitels in Tha Banque Bergen

8 september 2023

Kom beeldhouwen in steen of hout, klei of piepschuim

Albast, kisii, serpentijn, kalksteen, speksteen, marmer, travertijn: prachtige kleuren steen om in te hakken met beitels of met gutsen in hout of een beeld in piepschuim snijden.

Extra ruimte in warm water in nieuwe seizoen De Beeck

1 september 2023

Vanaf dinsdag 5 september start het nieuwe seizoen

Dit jaar met naast ABC-zwemles en aquasportactiviteiten extra veel ruimte in het warme water van het doelgroepenbad.

Vive la Chanson met Britta Maria

1 september 2023

Waar en wanneer: de Ruïnekerk op 6 oktober 20:15 uur

Een concert met opzwepende en ontroerende Franse chansons van o.a. Brel, Aznavour, Barbara, Reggiani, Gainsbourg, Piaf, Montand, Zaz en Pravi.

Er start weer een leuke tekencursus in Bergen

1 september 2023

Deze cursus is voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen...

In deze 6-weken durende cursus leer je verschillende vaardigheden en technieken om te leren tekenen. Elke les met een ander onderwerp zorgt voor de afwisseling.

Ben jij vrijwilliger in Bergen? Doe dan de gratis workshop Reanimatie en AED

1 september 2023

Wanneer: 13 september, 27 september en 4 oktober a.s.

Vrijwilligers die zich inzetten voor Bergen kunnen gratis een workshop reanimatie en AED volgen.

Themabijeenkomst ‘De werkende mantelzorger’

1 september 2023

Wanneer en waar: op dinsdag 19 september van 19.30- 21.30 uur in Wijksteunpunt De Sanderij, De Sanderij 7 in Schoorl

Werkende mantelzorgers hebben vaak een enorm takenpakket op hun bordje liggen, maar zijn zich er soms niet bewust van dat ze regelmatig ‘te veel ballen’ in de lucht willen houden.

Sportief wandelen in de Bergense duinen en bossen

1 september 2023

Wanneer: woensdag 6 september

Deze woensdag start Ilse Fit met sportief wandelen. Van 10 uur tot 11.15 gaan we in het prachtige bos- en duingebied van Bergen wandelen op een sportieve manier.

Lampionoptocht en Lichtjesavond op 8 september in Groet

1 september 2023

De optocht start om 21.00 uur vanaf de grote parkeerplaats

Vrijdag 8 september organiseert de dorpsvereniging Groet voor de 63e keer de jaarlijkse Lichtjesavond.  Ten opzichte van vorige jaar is de route nu uitgebreider, zie onderstaand kaartje. 

Open Monumentendagen op 9 en 10 september

1 september 2023

Overzicht van Bergen, Egmonden, Schoorl en Groet (foto: Bunkermuseum Bergen)

Dit jaar is het thema: levend erfgoed. Niet alleen gebouwen zijn namelijk erfgoed, ook gebruiken, rituelen, vieringen en ambachten kunnen erfgoed zijn.

Kunst aan Zee…

1 september 2023

Expositie van schilderijen van Martine Ansingh 31 oktober a.s.

Martine Ansingh, 1965, geboren en getogen in Bussum, woont en werkt nu al 20 jaar in Schoorl waar zij haar atelier heeft.

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee

1 september 2023

Wanneer: zondagmiddag 3 september

Op deze zondag start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

Nazomeren bij Filmtheater Cinebergen…

1 september 2023

Met o.a. ‘Jeanne du Barry’, met Johnny Depp en Maïwenn in de hoofdrollen (foto)

De zomervakantie mag dan nagenoeg ten einde zijn, niet getreurd. Filmtheater Cinebergen heeft genoeg moois in het verschiet om de smart te verzachten.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug