Hertenbiefstuk met jachtsaus
Recepten van Bergenaar Henk van den Berg
Gepubliceerd: 16 december 2022
Wederom een klassieker in de december feestmaand, probeer het, niet moeilijk en heerlijk. Ik geef vandaag een recept voor vier personen, heb dit gerecht donderdag jl. voor 13 personen gekookt met natuurlijk stoofpeertjes , spruitjes en aardappelpuree.
Wat hebben we nodig?
Vier hertenbiefstukjes van ongeveer 150 gram
Peper en zout
Boter en wat olie
Voor de jachtsaus:
1 ui of sjalotjes
1 teentje knoflook
1 jeneverbes
1 el bruine suiker
2 el balsamicoazijn
250 ml rode wijn
2 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 runderbouillon blokje
2 plakjes ontbijtkoek
Zout en versgemalen peper
Aan de slag
Bak de biefstukken in de boter en wat olie en bak ze aan beide zijden in 2 keer drie minuten en bewaar in aluminiumfolie.
En nu de saus:
Pel en snipper ui en knoflook en kneus de jeneverbes.
Gebruik het bakvet in de koekenpan.
Karamelliseer de suiker met een el water in de koekenpan.
Blus de karamel af met balsamico azijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water.
Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door.
Kook de saus tot de helft in en snijd de ontbijtkoek in blokjes. Zeef de saus en voeg de ontbijtkoek toe en roer tot deze is opgelost.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Haal de biefstukjes uit de folie en serveer met de saus, smakelijk eten en een mooie decembermaand gewenst!
Henk van den Berg
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.