Deel

advertentie

Herstart serie ‘Gedachten aan Zee’ in Vredeskerkje

Zondag 20 februari staan de deuren van het Vredeskerkje van Bergen aan Zee als vanouds weer wagenwijd open, zonder restricties

Herstart serie ‘Gedachten aan Zee’ in Vredeskerkje

Samen met de stichting Kunstgetij pakken de Vrienden van het Vredeskerkje de draad op van de serie ‘Gedachten aan Zee’. In oktober kon de eerste middag nog doorgaan, daarna moest alles schuiven.

Zondag komt schrijver en publicist Martin Hendriksma vertellen en vragen beantwoorden. Hendriksma was te gast in het televisieprogramma ‘Brommer op Zee’, waar hij werd bevraagd over zijn boek ‘De Rijn, biografie van een rivier’.

Recent verscheen ‘Aan Zee, kroniek van de kust’. Hendriksma schreef het in het schrijvershuisje in Bergen, het voormalige woonhuis van A. Roland Holst. Die schreef ooit ‘Winter aan Zee’. Het boek van Martin Hendriksma zal ook worden verfilmd. Zijn boeken zijn in het Vredeskerkje verkrijgbaar. Aanvang 15.00 uur, entree 15 euro. Reserveren kan op vredeskerkje.nl of kunstgetij.nl. Kaarten ook aan de zaal, vanaf een half uur voor aanvang.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Schik in kunst dit weekend van start

10 juni 2022

11 en 12 juni a.s.

SCHIK is in 2015 opgezet door een groep enthousiaste kunstliefhebbers om de beeldend kunstenaars van Schoorl de gelegenheid te geven hun werk te exposeren ongeacht of je beroeps- of amateurkunstenaar bent.

Hij komt eraan, de Hollandse Nieuwe 2022. En hoe zal hij smaken?

10 juni 2022

Haringparty bij Eetcafé de Lamoraal op woensdag 15 juni vanaf 16.45 uur

Elke jaargang is het voor de haringliefhebber de grote vraag wanneer de Hollandse Nieuwe Haring weer in het land is.

Elke vangst is weer anders…

10 juni 2022

Korren in Bergen aan Zee. Misschien vind je wel een Flessenpost...

Dat er in de zee veel leeft, is wel bekend maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is, verbaast veel mensen. Wie heeft er bijvoorbeeld wel eens een pieterman gevangen?

No one dies at a Gypsy wedding…

10 juni 2022

Expositie foto's Arjen Zwart bij de Eerste Bergensche Boekhandel

Fotograaf Arjen Jan Zwart is geboren en getogen in Egmond aan Zee. Hij bezocht Istanbul in 2001 en kwam bij toeval in aanraking met leden van de familie Vurgun.

Bijzondere foto-expositie in het Zeehuis in Bergen aan Zee

10 juni 2022

Van 4 juli tot en met 2 september a.s.

Vijftien grote foto’s met onderwerpen uit Japan. De foto’s 1 tot en met 6 betreffen Japanse kastelen. Foto 7 tot en met 11 zijn bouwwerken en objecten die met Shintō te maken hebben.

Midzomerviering in Schoorl

10 juni 2022

Waar en wanneer: dorpskerk in Schoorl op zondag 19 juni a.s.

Op deze zondag wordt er in de tuin van de kerk in Schoorl feest gevierd. Twee jaar lang misten we de kerst inn op deze plek. Daarom vieren we nu feest rond de langste dag. Er is muziek van koor Chantous, van muziekvereniging De Vriendschap, er is kunst in de kerk, er zijn hapjes en drankjes uit binnen- en buitenland, en dichter Arij van der Vliet ontbreekt niet. Ook buurman Corbée met zijn “verwonderlijke” kabinet in het oude Raadhuisje doet mee! Voor iedereen: kerkvrijwilligers, en gast en bewoner, voor niks. Vrijwillige gift mag!

Wies en de Liefde

10 juni 2022

Waar en wanneer: Hoeve Overslot op zondag 12 juni a.s.

Deze zondag speelt Wies en de Liefde in Hoeve Overslot. Zij spelen een mix tussen lyrisch geschreven poëtische Nederlandstalige popmuziek gevoed door folk- en kleinkunstinvloeden. Wies en de Liefde wordt geprezen door hun authenticiteit, Wies haar pakkende liedjes, sterke teksten en haar vermogen om het publiek in haar greep te houden. Wies wordt begeleid door Wouter Mooy (gitaar/zang) en Ton Nieuwenhuizen (bas/zang).

The Lasses folk

3 juni 2022

Waar en wanneer: Vredeskerkje op donderdag 9 juni a.s.

Op deze donderdag dan eindelijk, na veel opschuiven, weer The Lasses in het Vredeskerkje.

Fietsproject Doortrappen, veilig fietsen voor iedereen…

3 juni 2022

Waar en wanneer: Schoorl, op dinsdag 12 juli

Wilt u ook (weer) veilig op de fiets maar vindt u het toch spannend of lijkt het u leuk om met een groep te gaan fietsen? Meldt u zich dan nu aan voor dit fietsproject.

Op zoek naar scherfjes uit de hemel…

3 juni 2022

Wanneer: zondag 12 juni om 10.15 uur

Op deze zondag gaat IVN-gids Jos Bos weer een wandeling maken door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen. We hebben een aantal mooie zomerse dagen gehad en dan zijn er allerlei vlinders actief.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

3 juni 2022

Ook niet in Bergen, waar 600 jaar geleden een echt ‘mirakel’ is gebeurd

In het najaar van 1421 was er een enorme stormvloed, die door de duinen bij Petten brak en alles en iedereen met zich meesleepte. Het zeewater drong ver het land in en kwam pas tot bedaren tegen de hoge grond bij het Bergense Zanegeest.

Ontdek je talenten en doe iets goeds voor een ander…

3 juni 2022

Jongeren die een tussenjaar nemen, kunnen meedoen aan het ‘Gouden Kans Project’

Net klaar met je examens en wil je een tussenjaar nemen? Of ben je gestopt met je studie en nog geen idee wat je wilt gaan doen? Start je zoektocht met het Gouden Kans Project, speciaal voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

3 juni 2022

Maandag 6 Juni: Adele Undercover

Toen Penny Roox door Radio 2 gevraagd werd een cover van Adele te zingen kwamen daar veel positieve reacties op; met haar voorliefde voor zwoele pop en fascinatie voor de tragische liefde bleek de muziek van Adele Roox op het lijf geschreven.

De Veerkrachtbooster

3 juni 2022

Een goede manier om mentale veerkracht en ontspanning te bereiken

Frank Jonker is 25 jaar mentor-coach en begeleidt mensen in het vergroten van hun veerkracht. In 2021 verscheen zijn boek ‘Veerkracht als leerkracht’. Voor zijn boek deed hij onderzoek naar het geheim achter veerkracht.

Laatste Gedachten aan Zee met Marjolijn van Heemstra

Waar en wanneer: Vredeskerkje zondagmiddag 29 mei a.s.

De eerste editie van de serie ‘Gedachten aan Zee’ wordt zondagmiddag 29 mei afgesloten door Marjolijn van Heemstra met ‘In Lichtjaren heeft niemand haast’. De schrijfster en theatermaakster laat met regelmaat van zich horen met heel oorspronkelijke en vrije gedachten over de wereld en de bewoners daarvan.

Live op het Plein (Bergen)

8 juni 2022

Wanneer: zaterdag 11 Juni a.s.

Live is voortgekomen uit het Popweekend Alkmaar maar in plaats van twee dagen, duurt dit evenement één dag. De eerste uitvoering, genaamd Live op het Plein, wordt gehouden in Bergen. De eerste horecaondernemer die dit concept enorm omarmde, was Stef van Zijl.

Landschapstheater KAAP in première in de duinen van Egmond aan Zee

27 mei 2022Op 1 juni gaat de nieuwe voorstelling van theatermaker Sijas de Groot in première op Karavaan Festival

In dit intieme landschapstheater neemt Sijas de bezoeker mee naar de Tafelberg in de duinen van Egmond. Een van de mooiste plekken die er zijn. Een voorstelling op de grens van land en water, over bakens die ons helpen te navigeren door het landschap.Duo Sonido in Klein Zwitserland, “Deze den in mij”

27 mei 2022

Wanneer: zondag 29 mei om 14:00 en 15:30 uur

Poëzie en klankimprovisatie, een bijzondere 'natuurervaring'. In de Kunstgalerie Klein Zwitserland te Schoorl.

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee op 1 juni

27 mei 2022

Waar: vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee

Aanvang 19.30 uur. Deze wandeling duurt ongeveer twee uur, is bedoeld voor volwassenen en is niet geschikt voor mindervalide wandelaars. De kosten zijn € 3,00 p.p. Parkeren in Bergen aan Zee is na 19.00 uur gratis.

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag

27 mei 2022

Bunkers in Bergen, Egmond en Alkmaar zaterdag 28 mei open

Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 28 mei is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek. De betonnen kolossen zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

27 mei 2022

met o.a. op vrijdag 27 mei Thank God It's Friday, DJ's Frank en Guido

Boem klats... boem klats.. boem klats

Luilak beddenzak…

1 juni 2022

Wanneer: op zaterdag 4 juni a.s.

Luilak is een niet-christelijk feest dat meestal wordt gevierd op de zaterdag voor Pinksteren. Het is een feest waarbij langslapers en te laat komers worden bespot. Luilak wordt vooral door jongeren gevierd. Ze staan zeer vroeg op en proberen iedereen wakker te maken door aan te bellen en lawaai te maken.

Online bijeenkomst …een gezond puberbrein

27 mei 2022

Wanneer: Donderdagavond 16 juni 2022

GGD Hollands Noorden organiseert de online bijeenkomst: Een gezond puberbrein! Wat kun jij doen om dit te versterken? Voor alle opvoeders van pubers (10+) die meer willen weten over mentale gezondheid en het puberbrein!

Tentoonstelling ‘GRENZELOOS’ bij KunstenaarsCentrumBergen

28 mei 2022

De tentoonstelling wordt zondag 5 juni om 17:00 geopend en loopt t/m 24 juli

Grenzeloos, een woord dat contrasten oproept aan ultieme vrijheid, geen restricties. Je niet gehinderd voelen door grenzen van buitenaf, opgelegd door normen en waarden die vaak zijn vastgelegd in wetten of gedragsregels. Grenzeloos: vrij zijn je te manifesteren – in vorm, in gedachtengoed, als mens.

Woodlands Festival is terug!

20 mei 2022

28 mei is het zo ver...

Woodlands Festival is na twee lange coronajaren weer terug op Bergense bodem, en hoe! Op 28 mei staat namelijk de tiende “decade” editie op het programma met een ijzersterke line-up met o.a. Jungle by Night, Handsome Poets en Michel de Hey.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

20 mei 2022

Met o.a. op zaterdag 21 Mei Tribute To Black Sabbath

Paranoid, Iron Man, N.I.B., Sabbath Bloody Sabbath, Changes, Sweet Leaf en meer door David Aferiat (oa. bekend van The Metallicas) cum suis.

Kunstmarkt op de Heereweg in Schoorl

20 mei 2022

Wanneer: op donderdag 26 mei Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag is de eerste editie van een nieuwe kunstmarkt, in het bruisende hart van het prachtige duindorp Schoorl. Het initiatief wordt gewaardeerd want voor deze nieuwe markt strijken rond de vijftig kunstenaars neer.

Bezoekersdag Merici Kruidentuin

20 mei 2022

Wanneer: op zaterdag 28 mei van 10.30 uur tot 16.00 uur

Komt u ook een kijkje nemen? Want dat is zeker de moeite waard. Deze tuin die overgebleven is van de tuinen van de Zusters Ursulinen is gelegen aan de Mericilaan. Dit laatste stukje paradijs is in handen gegeven van de gemeente Bergen die het op haar beurt weer probeert te koesteren. Dit doet zij onder andere door het, in adoptievorm, gedeeltelijk in beheer te geven aan een groepje enthousiaste buurtgenoten.

Zomerkamp Schoorl 2022

20 mei 2022

Op maandag 23 mei a.s. wordt rond 10.00 uur de inschrijving geopend

Met een fantastische groep (nieuwe) enthousiaste vrijwilligers kunnen we dit jaar weer de Schoorlse Zomerkamp-week aanbieden van dinsdag t/m vrijdag voor de kinderen

Wandeling voor mantelzorgers

20 mei 2022

Waar: vanaf Duinvermaak

Op maandagmiddag 13 juni aanstaande zijn mantelzorgers uit Schoorl, Bergen en Egmond van harte welkom om mee te wandelen met de mantelzorgconsulentes van Stichting Welzijn Bergen. We starten bij de parkeerplaats van Duinvermaak in Bergen om 13.30 uur en zijn rond 14.30 uur weer terug waarna we koffie drinken bij Duinvermaak op de Breelaan 132, 1861 GH Bergen.

Tim Kliphuis & Friends – The Five Elements

20 mei 2022

Waar en wanneer: de Ruïnekerk op donderdag 26 mei / 20:00 - 22:00 uur

Dit concert, op donderdagavond 26 mei om 20.00 uur, is onderdeel van de kamermuziekserie van Duinstreek Kamermuziek. Naast de nieuwe composities van Tim Kliphuis wordt ook de virtuoze vioolsolo ‘Capriccio’ van Simeon ten Holt uitgevoerd. De bijzondere en veelzijdige violist Kliphuis wordt vergezeld door tien muzikale vrienden.

Dauwtrappen en ontbijten in de duinen op Hemelvaartsdag

20 mei 2022

Waar en wanneer: de Schaapskooi op donderdag 26 mei a.s.

Er zijn mensen die de vrije Hemelvaartsdag gebruiken om eens lekker uit te slapen. Sommigen staan juist voor dag en dauw op om te gaan dauwtrappen.

Ontmoeting met de Bergense auteur Mike Hoogveld. ‘Bertie en de wonderjaren’

20 mei 2022

Waar en wanneer: de Eerste Bergensche Boekhandel op zaterdag 21 mei vanaf 16.00 uur

In een van de boeken van Bill Bryson las ik eens dat onvoorstelbaar veel grote uitvindingen binnen twintig jaar zijn gedaan, tussen 1890 en 1910. Ik ben zelf helemaal niet technisch, maar ik heb een bewondering voor mensen die dat wel zijn. En nadat ik was gepromoveerd, beloofde ik mezelf een cadeautje: iets leuks schrijven, want ik schrijf graag.”

Sinds kort geopend: het winkeltje van de Haemstede

20 mei 2022

Geopend op donderdag en vrijdag van 10.00-12.00 uur.

De mooiste producten, ambachtelijk gemaakt door onze bewoners. Houten producten zoals Insectenhotel, Vogelvoederhuisje, Dierenlamp, Windlicht. Met mozaïek versierde plantentafels, bloempotten, onderzetters en veel meer.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug