Herfst… hoogste tijd voor een oer-Hollandse hachee
Het recept is niet moeilijk, vergt niet veel voorbereiding maar kost wel wat tijd omdat het vlees zo’n 2,5 tot 3 uur moet stoven
Gepubliceerd: 11 november 2022
Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.
Hachee is een klassieke Nederlandse stoofschotel gemaakt met rundvlees en lekker veel ui. Serveer met aardappelpuree.
Recept voor 2 personen
BENODIGDHEDEN
350 gr hacheevlees/runderlappen
1 laurierblaadje
2 uien
2 tl tijm
2 el bloem
blokje roomboter
250 ml water
0,5 bouillonblokje rund
1 tl suiker
2 tl tomatenpuree
snufje zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd het vlees in blokjes en snipper het uitje.
Breng het vlees op smaak met zout en peper.
Smelt het blokje boter in een pan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg daarna de bloem toe, meng door het vlees en de ui en bak ongeveer 1 minuut mee.
Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe en meng je dit even goed door het vlees.
Daarna kun je het water, het bouillonblokje, suiker, tijm en het laurierblaadje toevoegen.
Breng aan de kook en laat dit circa 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Zet de deksel schuin op de pan.
Na ongeveer 2,5 uur gebruik ik een aardappelstamper om het vlees “uit elkaar te trekken”. Maar dit hoef je natuurlijk niet te doen. Ik haal de deksel van de pan en laat nog ongeveer een half uurtje het vlees pruttelen totdat je een lekkere dikke saus overhoudt.